Hannah's: crowdfunding voor horeca en dagbesteding in één

Hannah's: crowdfunding voor horeca en dagbesteding in één

Met de opening van Hannah's Amsterdam wil Laura van Holk een langgekoesterde droom realiseren. Een horecazaak en tevens dagbestedingsplek voor mensen met een verstandelijke beperking uit Amsterdam en omstreken. 'Dit is een doelgroep die geen betaald werk kan doen, maar wel eentje die een plek verdient om te leren, zich te ontwikkelen en bij te dragen aan de maatschappij.'

Het winnen van een subsidie tijdens een pitchavond van stadsdeel West van de Gemeente Amsterdam was voor Laura Holk een mooie kick-off om van Hannah’s realiteit te maken.

Momenteel is zij bezig met een crowdfunding via het platform CrowdAboutNow om de financiering rond te krijgen. Daarnaast is zij hard op zoek naar een geschikte locatie voor Hannah’s, in Amsterdam West. Ze is op dit moment in de race voor een locatie waar ze haar droom van verwezenlijken.

Hannah's: horeca met zingeving

Initiatiefnemer en eigenaresse Laura van Holk is opgegroeid met een zusje met een hersenbeschadiging. Door haar ervaring met Hannah, zoals haar zusje heet en waar de zaak naar vernoemd is, weet zij hoe belangrijk liefdevolle, goede en passende zorg is voor mensen met een verstandelijke beperking, maar ook hoe lastig dit te vinden is.

Na meerdere horeca gerelateerde banen te hebben gehad, waarbij Laura de zingeving miste, ontstond het idee voor Hannah’s. De liefde voor haar verstandelijk gehandicapte zusje, de gehandicapte medemens en gastvrouwschap besloot zij te combineren. Met Hannah’s opent zij de eerste particuliere dagbestedingsplek gecombineerd met horeca in Amsterdam.

Financiering voor Hannah’s

Dat het idee van Laura breed wordt gedragen is te zien aan de inmiddels 86 investeerders in haar crowdfunding campagne. Het streefbedrag is echter nog niet bereikt. Investeren in dit maatschappelijke horeca project kan tot eind november.