Kimpton De Witt verbindt hotelgasten met elkaar in Stay Human kamer

Kimpton De Witt verbindt hotelgasten met elkaar in Stay Human kamer

Kimpton De Witt transformeert een van de kamers tot een Stay Human-kamer, waarin gasten die na elkaar in deze kamer verblijven en elkaar (waarschijnlijk) niet kennen, verbonden worden. In de door technologie meer dan ooit met elkaar verbonden wereld, voelen mensen zich soms juist eenzaam. Met het Stay Human project wil hotelmerk Kimpton daar wat aan doen.

Hoewel de wereld vandaag door technologie meer verbonden is dan ooit tevoren, kunnen mensen zich als individu juist minder verbonden voelen met elkaar of zelfs eenzaam. Kimpton gelooft dat oprechte connecties het leven van mensen verbeteren en dat er gelijkenissen tussen iedereen bestaan - ongeacht een achtergrond of levensverhaal. Met deze gedachten lanceert Kimpton het Stay Human project in vier Europese hotels.

#StayHuman

Kamer 450 van het Kimpton De Witt in Amsterdam is getransformeerd tot decor van het Stay Human Project. Drie maanden lang worden gasten uitgenodigd om een oprechte connectie en verbinding te voelen. Zowel met gasten die hen voor waren in dezelfde kamer, met gasten die nog zullen volgen én met zichzelf.

Plantenwand en bekentenissen

In de Stay Human hotelkamer, met groot #StayHuman neon sign boven het bed, zijn verschillende items geplaatst die de connectie tussen gasten aanwakkert tijdens een verblijf. Zo zijn de gasten die in deze kamer verblijven collectief verantwoordelijk voor het welzijn en onderhoud van de grote plantenwand die in de kamer is geplaatst.

Op een magnetische fotomuur kunnen gasten elkaar middels foto’s die ze met de aanwezige Polaroid camera kunenn maken elkaar inspireren of geïnspireerd raken door bijvoorbeeld een favoriete Amsterdamse hotspot te delen.

In het bekentenissenboek kunnen geheimen en guilty pleasures worden opgeschreven en op het letterbord kunnen quotes worden achterlaten om de volgende gast te verrassen.

Personaliseren

Om het verblijf voor gasten te personaliseren en zo meer connectie met zichtzelf te laten voelen, zijn in de kamer verschillende Marie-Stella-Maris room sprays aanwezig om in de kamer een favoriete huiselijke geur te verspreiden.

Ook verzorgt cocktailbar Super Lyan, sinds sdit voorjaar in het hotel, mood cocktails: op basis van een persoonlijk ingevulde survey stelt de head bartender voor iedere gast een op zijn of haar stemming gebaseerde cocktail samen.

Naast Kimpton De Witt in Amsterdam is de Stay Human kamer ook te vinden in de Kimpton hotels in Londen, Edinburg en Glasgow. Hoewel de deelnemende hotels het project op een individuele manier benaderen, staat overal het creëren van een verbinding tussen hotelgasten centraal.