Roland Hogenelst stapt in uitgaanscentrum Heerhugowaard

Roland Hogenelst stapt in uitgaanscentrum Heerhugowaard
Roland Hogenelst (archiefbeeld Misset Horeca)

Roland Hogenelst - de horecaondernemer achter concepten als La Cubanita, Rozey, Heinde & Ver en Proeflokaal Bregje - is mede-eigenaar geworden van het Heerhugowaardse uitgaanscomplex Palm Beach & Events, voorheen de Waerdse Tempel.

Na een grondige verbouwing heropent Roland Hogenelst samen met Payam Partovi de locatie weer met een restaurant, terras aan het water en feestzalen. De opening is gepland voor het voorjaar van 2020.

Palm Beach & Events is dicht sinds februari van dit jaar. Het pand, aan het meer van Luna, stond te koop voor 2,2 miljoen euro. Partovi, die bezig is met woningbouwprojecten in Heerhugowaard, had geen tijd meer voor het complex tot Roland Hogenelst zich meldde. Die zegt tegen een verslaggever van de Alkmaarsche Courant: ‘Ik heb al eerder interesse getoond, maar we kwamen er toen niet uit. We zijn nu weer in gesprek gegaan.’

'Dineren op de eerste ring'

Beide ondernemers worden voor de helft eigenaar van het onroerend goed en van de exploitatievergunning. Hogenelst heeft zich voorgenomen het neusje van de zalm van de Nederpop naar Heerhugowaard te gaan halen. Hij heeft er zin in: ‘Ik ben ooit als dj begonnen’

‘We willen in de grote zaal afwisselende optredens organiseren met de mogelijkheid om op de eerste ring te dineren tijdens het optreden. Dan moet je denken aan Nederlandstalige artiesten zoals André Hazes jr., of aan bands.’

Restaurant en feestlocatie

Wat Hongenelst voor ogen heeft is een goed restaurant en minimaal één keer per maand een feestavond met muziek. Verder kunnen zowel de grote zaal (capaciteit: 2500 bezoekers) als kleine zaal (350 bezoekers) afgehuurd worden.

De onderhandelingen over het nieuwe concept zijn nog bezig, dus nog niet alles is in beton gegoten. Het is ook nog niet bekend of het restaurant wordt ingevuld door een formule van Hogenelst: La Cubanita (53 locaties),  het vegetarische Rozey, Proeflokaal Bregje (27 locaties) of Van Heinde en Ver (6 locaties). Alle drie hebben al een vestiging in Alkmaar en La Cubanita zit tevens in Heerhugowaard.

Nummer 31 in de Horeca Top 100

Roland Hogenelst staat op 31 in de Misset Horeca Top 100 grootste bedrijven en merken. Hij liet mooie omzetcijfers zien en plust behoorlijk.  De horecaondernemer kocht recent ook een belang in voetbalclub Roda JC.