Eerste hotel onder leiding vijfde generatie Van der Valk

Eerste hotel onder leiding vijfde generatie Van der Valk
Thijs van der Eijk, Michelle Engels en zoon Jack van der Eijk (zesde generatie)

De eerstgeborene van de vijfde generatie Van der Valk, Thijs van der Eijk (24), krijgt de leiding in Van der Valk Hotel Melle-Osnabrück, Duitsland. Dit nieuws werd bekend gemaakt tijdens de opening van het gerenoveerde restaurant van Van der Valk Hotel Melle: Restaurant Roots. Thijs is hiermee officieel de eerste van de vijfde generatie Valken die de leiding krijgt in één van de Van der Valk-hotels.

Thijs van der Eijk, een achterkleinkind van Henk Luiten en Ina Luiten-van der Valk, neemt samen met zijn partner Michelle Engels in januari 2020 het stokje over van Alex en Roxanne Luiten (directie van Hotel Melle sinds 2017). Zij vervolgen hun weg naar Van der Valk Hotel Den Haag-Wassenaar, waar zij hun oom en tante Jack en Corine Luiten opvolgen.

Terug naar zijn roots

Van der Valk Hotel Melle is geen onbekend terrein voor Thijs. Het hotel werd in 2000 geopend door zijn ouders. Han en Ine van der Eijk runden het hotel tot 2008, toen zij het Van der Valk Hotel in Venlo overnamen. Zij werden opgevolgd door Thymen en Lucie Simons (directie van Hotel Melle van 2008 tot 2017 en nu directie van het eerste Van der Valk Hotel in Amsterdam).

In de periode waarin zijn ouders Hotel Melle runden, is Thijs opgegroeid in Melle en heeft hij vanzelfsprekend veel tijd doorgebracht in het hotel. De naam van het restaurant is daarmee ook een onbedoelde knipoog naar Thijs. Hij keert terug naar zijn 'Roots'.

Na het afronden van de hogere hotelschool in Maastricht, heeft Thijs de nodige werkervaring opgedaan bij verschillende Van der Valk Hotels in Nederland en België en is hiermee goed voorbereid op zijn nieuwe functie.

Van der Valk Hotel Melle is voor een jonge manager een prima plek om te starten. Het hotel met 121 kamers en 11 vergaderzalen, is goed gestructureerd en georganiseerd en heeft in de loop der jaren zowel lokaal als regionaal een zeer goede naam opgebouwd. Met de renovatie van restaurant Roots is het hotel zich aan het klaarmaken voor de toekomst. De komende jaren wordt dit voortgezet waarbij Thijs en Michelle de toon aangeven. De familie is er van overtuigd dat zij de succesformule met succes voortzetten.

Over Van der Valk

Nederlands oudste en grootste hotelketen Van der Valk heeft meer dan honderd hotels verspreid over Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, Spanje en de Nederlandse Antillen. Eind jaren 20 van de vorige eeuw gestart als eetcafé in Voorschoten door Martinus en Rie Van der Valk. De vierde generatie heeft het roer overgenomen van de derde generatie en in sommige hotels is de vijfde generatie al aan het meewerken.

Van der Valk staat met een Nederlandse omzet van 703 miljoen in 2018 op plek 2 in de Misset Horeca Top 100 Grootste Bedrijven.