Halve finalisten kookwedstrijd Generational Flavours bekend

Halve finalisten kookwedstrijd Generational Flavours bekend

Begin september ging de wedstrijd Generational Flavours van start. Inmiddels zijn de halve finalisten bekend. 'We hebben hele verschillende inzendingen ontvangen', aldus René Staartjes, kooktechnisch adviseur bij Rational en jurylid. 'Er zitten mooie smaakcombinaties bij. Ik kan haast niet wachten tot we de gerechten ook echt mogen proeven.'

Ook de andere twee juryleden, Thijs Meliefste van restaurant Meliefste en Fjeze Fur, schrijver van 'Lekker Fred', kijken er naar uit om de gerechten te proeven en de tot nu toe anoniem gebleven makers hiervan te ontmoeten.

'Presenteer jouw smaak'

Generational Flavours
René Staartjes

De opdracht van de jury was eenvoudig maar uitdagend: 'Presenteer jouw smaak aan de jury. Vorm een team van 3 leerlingen van niveau 2, 3 of 4. Bedenk en maak 3 gerechten die model staan voor jouw smaak en stuur deze in.'

'Helaas bleek de wedstrijd toch wat te spannend voor niveau 2, slechts één inzending hebben we in dit niveau mogen ontvangen. Toch stellen we de categorie in een volgende editie gewoon weer open. Want uit de enige inzending blijkt dat die spanning echt niet nodig is', licht Staartjes toe.

De volgende scholen gaan door naar de halve finale: In niveau 3 (willekeurige volgorde): Friesland College uit Drachten, ROC Midden Nederland uit Utrecht, Da Vinci College uit Dordrecht en het Cingel College uit Breda.
In niveau 4 zijn door naar de halve finale (willekeurige volgorde): De Rooi Pannen Tilburg, Cas Spijkers Academie Nijmegen, Cas Spijkers Academie Twente en ROC Nijmegen.

Halve finale

De halve finale vindt plaats op 28 november bij Rational Nederland. De teams zullen hun inzending live gaan koken op het podium. De halve finale bestaat niet alleen uit koken voor de jury en krijgen een workshop. De organisatie wil vooral alle leerlingen een hart onder de riem steken en er een mooie dag van maken.

De twee beste teams per categorie blijven na de halve finale over. Zij gaan koken op de donderdag van de Horecava op de stand van Rational in Amsterdam. De winnaars gaan uiteindelijk met een mooi prijzenpakket naar huis en de school die de beste ondersteuning heeft geleverd aan het team tijdens de wedstrijd mag een Rational VarioCookingCenter toevoegen aan de apparatuur in de keuken.