Holiday Inn Eindhoven verkocht voor 40 miljoen

Holiday Inn Eindhoven verkocht voor 40 miljoen

Het 207 kamers tellende Holiday Inn in Eindhoven is voor bijna 40 miljoen euro van eigenaar verwisseld. Voorlopig kan het hotel blijven voortbestaan, de nieuwe eigenaar heeft wel plannen het gebouw te herontwikkelen.

Holiday Inn Eindhoven is door de Nederlandse vastgoedinvesteerder Somerset Capital Partners gekocht van New Century, een aan de beurs van Hong Kong genoteerde trust. Somerset betaalde 39,75 miljoen voor het 207 kamers tellende hotel, wat neerkomt op 192.000 euro per kamer.

Bij de aankoop maakte Somerset meteen bekend dat het bedrijf het gebouw, dat uit de jaren ‘70 stamt, wil afbreken en er een nieuw complex wil neerzetten met woningen, retail en hotel. Voor dat project trekt Somerset zo’n 250 miljoen euro uit.

Het huidige hotel heeft een vloeroppervlak van zo’n 12.000 m2. Met de gemengde herontwikkeling wil Somerset een complex met twee of drie torens realiseren van in totaal 80.000 m2, waarvan 55.000 m2 residentieel, 15.000 m2 hotel en zo’n 10.000 m2 commerciële voorzieningen.

Eden Hotels

Het gebouw is nog langjarig verhuurd aan Eden Hotels, dat een franchiseovereenkomst heeft met InterContinental Hotels Group voor het voeren van get merk Holiday Inn. Somerset respecteert het huurcontract, maar wil wel over twee jaar starten met de nieuwbouw.

‘Ik doe graag mee met de creatie van een geheel nieuwe, markante stadsentree waarin wij een interessante ‘win-win’ situatie zien en van waaruit een bijzondere huisvesting en exploitatiegroei voor ons bedrijf ontstaat’, zegt Leon Dijkstra, eigenaar en ceo van Eden Hotels, tegen Vastgoedmarkt.nl.

‘Hierin hebben we alle geloof, waarbij we de intentie hebben uitgesproken om onze faciliteiten niet enkel te beperken tot een hoogwaardig hotel, maar ook in te zetten voor long/short stay, congres/vergadervoorzieningen.’

Overigens is Eden in het verleden zelf eigenaar geweest van het vastgoed van Holiday Inn Eindhoven. In 2007 werden het pand en de exploitatie overgenomen. Enkele jaren later sprak Eden de wens uit het gebouw te renoveren en uit te breiden. De bouwplannen zijn nooit gerealiseerd, wel werd het hotel in 2009 flink gerenoveerd. Eden verkocht het vastgoed middels sale and lease back in 2012 aan een Britse vastgoedinvesteerder. De verkoopprijs bedroeg toen 22,5 miljoen euro.