VISwijzer opgenomen in nieuw EKO/Green Key-keurmerk  

VISwijzer opgenomen in nieuw EKO/Green Key-keurmerk  
Sashimi van hamo vis, zeebrasem en tonijn.

Green Key en Stichting EKO-keurmerk hebben de handen ineengeslagen om tot een gecombineerd keurmerk te komen voor horecaondernemingen. Het nieuwe EKO/Green Key-label, waar de VISwijzer in meegenomen is, werd onlangs als eerste aan Gasterij Wasven in Eindhoven uitgereikt tijdens een horeca-netwerklunch.

Bij de bijeenkomst was Good Fish Foundation aanwezig om een presentatie te geven over het gebruik van de VISwijzer. De aanwezigen leerden meer over het maken van een juiste viskeuze. Zo werd het belang van het kijken naar de herkomst én de vangst- of kweektechniek benadrukt, die verplicht op de verpakking moet staan. Vervolgens kan online op de website of via de VISwijzer-app gekeken worden hoe de vis scoort.

Samengevoegd label

Door het creëren van het samengevoegde label komen verschillende visies samen. Zo richt Stichting EKO-Keurmerk zich voornamelijk op duurzame producten, terwijl Green Key zich focust op duurzame bedrijfsvoering en het milieu. Daarnaast moeten horecaondernemers een menukaart hanteren die vrij is van vissoorten die volgens de VISwijzer 'rood' scoren, hetgeen betekent 'liever niet eten'. De samenwerking bespaart horecaondernemers veel tijd, geld en moeite omdat er slechts één audit nodig is.