Vakmedianet stopt met Café Top 100

Vakmedianet stopt met Café Top 100

Na 26 edities heeft uitgeverij Vakmedianet besloten te stoppen met het organiseren van de Misset Horeca Café Top 100. De afgelopen jaren zat er ondanks hard werken van het team van Misset Horeca te weinig groei in het aantal deelnemers, zo vindt de uitgeverij. Ook bleven sponsorinkomsten achter bij de verwachtingen.

Voor de deelnemende cafés aan de verkiezing is het altijd een leerzaam traject geweest wat via de juryrapporten en de rapportages vanuit de mystery visits vaak tot kleine en grotere verbeterpunten voor het team leidde. Voor de winnaars leverde de verkiezing extra omzet en media-aandacht op.

'Arbeidsintensief en verliesgevend'

Het besluit om desondanks toch te stoppen wordt toegelicht door uitgever Geert van den Bosch: ‘Een aantal factoren heeft geleid tot dit moeilijke besluit – de Café Top 100 is toch een instituut. De belangrijkste reden is dat ondanks de vele inspanningen vanuit het team, juryleden, ambassadeurs en sponsoren het aantal deelnemers de afgelopen jaren niet groeide.'

'De arbeidsintensieve verkiezing was daarbij al jaren een verliesgevende exploitatie. Daarnaast investeerde het team van Misset Horeca erg veel tijd in de verkiezing die we in mijn ogen beter in andere initiatieven kunnen steken. We danken deelnemers, juryleden en partners voor hun inzet en betrokkenheid de afgelopen jaren.’ Partners en sponsoren van de verkiezing zijn reeds op de hoogte gebracht. Datzelfde geldt voor cafés die zich al hadden aangemeld voor de editie van 2020.