Mike Vrijdag: 'Tijd dat we een ster hadden, neemt niemand ons meer af'

Mike Vrijdag: 'Tijd dat we een ster hadden, neemt niemand ons meer af'
Mike Vrijdag

Mike Vrijdag, chef en mede-eigenaar van restaurant de Strandlodge in Winterswijk verliest zijn Michelinster in de gids voor 2020. Vanaf zijn vakantieadres laat hij weten dat jammer te vinden.

‘We hebben een ster gekregen met de Strandlodge met dingen doen die we leuk vinden. Daar gaan we gewoon mee door. De tijd dat we er een hadden neemt niemand ons meer af. Maar jammer is het natuurlijk wel.’

Mike Vrijdag kreeg de Michelinster eind 2015 met vermelding in de gids voor 2016.

Michelin noemde het Winterswijkse restaurant in 2015 een pareltje. Vrijdag zei destijds tegen Misset Horeca:  ‘Ik heb wel een inspecteur gezien en gesproken. En deze was erg enthousiast en noemde ons restaurant een onontdekt pareltje.’ Maar de komst van een ster naar Winterswijk in de Achterhoek had Vrijdag niet durven hopen.

De chef werkte – voordat hij zijn intrek nam in De Strandlodge – bij Villa Ruimzicht in Doetinchem en bij De Beukenhorst in Winterswijk, hij volgde daar Toine Smulders op.

Daarvoor was hij onder meer 8 jaar souschef bij Het Koetshuis* in Bennekom en chef de partie bij De Bokkedoorns in Overveen, toen nog onder culinaire leiding van Lucas Rive. Ook werkte hij bij Juliana in Valkenburg.

Reacties hoofdrolspelers Michelin 2020:

Werner Loens over Michelinsterren 2020

Mike Vrijdag: 'Tijd van Michelinster pakt niemand ons af'

De Groene Lantaarn: 'Michelin extra spannend door verhuizing

Bridges 'teleurgesteld' door verlies Michelinster

Koen van der Plas: 'Sterverlies ingecalculeerd'

Michelinster voor ‘spannende gerechten’ van restaurant Eden

Randy Karman: ‘Behoud Michelinster is groot compliment’

Servais Tielman: ‘We willen met koken bezig zijn’

Jan en Patricia Marrees uit Weert terug in de Michelingids 2020

Zout&Citroen: ‘Morgen mag het hele team een kater hebben’

Hans Derks van Versaen ging twijfelen na Bib-verlies

Noble Kitchen: ‘Niet in Lekker, daling in GM, maar wél een Ster’

Michelin-Award Gastheerschap voor Peter Bruins

Sommelier Award Michelin voor Koen van der Plas

Jacob Jan Boerma: ‘Veel waardering voor jonge talenten’