Voormalig sterrestaurant De Bokkepruik sluit deuren

Voormalig sterrestaurant De Bokkepruik sluit deuren

Restaurant De Bokkepruik in Hardenberg, dat tot eind 2017 27 jaar een Michelinster had, sluit half februari de deuren. Het pand is verkocht en zal niet als horeca worden voortgezet.

Chefkok Jaap Istha en gastvrouw Heleen Istha, eigenaren van hotel & restaurant De Bokkepruik, dat 27 jaar een Michelinster had, hebben besloten per 16 februari hun bedrijf in Hardenberg te sluiten.

Leeftijd, gezondheidsredenen en een veranderende markt hebben Jaap Istha en Heleen Istha-Koeslag doen beslissen dat het tijd wordt voor een ander en bij voorkeur iets rustiger leven. Het bedrijf is verkocht en zal niet worden voortgezet als horeca.

Historie

Het pand waarin De Bokkepruik zich bevindt is al sinds 1791 eigendom van de familie Koeslag en al generaties een bekend culinair adres in Hardenberg voor mensen uit de regio en ver daarbuiten. Met het sluiten van De Bokkepruik zal een einde komen aan deze familietraditie.

Toekomst

Tot en met 25 januari kan er nog genoten worden van de menukaart, vanaf 28 januari tot en met 15 februari is er een speciaal ‘Vaarwel menu’. Op zaterdag 15 februari zullen de laatste diners geserveerd worden. De Istha’s blijven in de toekomst beschikbaar voor diverse culinaire invullingen en adviezen.