Jeong Kwan kookt in Amsterdam voor Steinbeisser 'temple food'

Jeong Kwan kookt in Amsterdam voor Steinbeisser 'temple food'

Jeong Kwan, een boeddhistische non bekend van Netflix's Chef's Table, komt koken in Amsterdam. De Zuid-Koreaanse verzorgt een nieuwe editie van Experimental Gastronomy van Steinbeisser.

Jeong Kwan kookt in Amsterdam op 26,27 en 28 juni 2020 bij het Gemeenlandshuis. Kwan creëert een speciaal biologisch plantaardige temple food menu, in samenwerking met kunstenaars die voor deze gelegenheid het onconventioneel servies en bestek ontwikkelen. Theesommelier Linda Rampen een speciale tea pairing in samenwerking met Jeong Kwan.

Experimental Gastronomy biedt een unieke ervaring, waarbij samen met de gast de grenzen van eetgewoontes worden opgezocht. De organisatie van het event is in handen van Steinbeisser en Vereniging Hendrick de Keyser. De organisatie haalde vorig jaar Andre Chiang naar Nederland en ook Menno Post, Edwin Vinke, Luc Kusters en Jef Schuur verzorgden in het verleden een bijzonder diner samen met Steinbeisser.

Jeong Kwan

Voor de zen-boeddhistische non Jeong Kwan is koken als mediteren. Met haar tempelkeuken werd ze beroemd dankzij de Netflix-serie Chef’s Table.

Jeong Kwan

Kwan gelooft dat bij het ultieme koken — het koken dat het beste is voor ons lichaam en het lekkerst voor onze smaakpapillen — een intieme verbinding wordt gemaakt met fruit en groenten, kruiden en bonen, paddenstoelen en granen.

Ze is gespecialiseerd in het combineren van wat vers is geplukt met wat geduldig gefermenteerd is. Haar geheime wapens: specerijen zoals sojasaus, doenjang (bonenpasta) en gochujang (chilipasta) die in slow motion gisten en evolueren.

Sommigen van deze rijpen niet voor weken, maar voor jaren. Zoals Kwan ooit zei: ‘Tijd kookt, zij is de echte meester.’ Voor Experimental Gastronomy serveert Jeong Kwan een plantaardig (vegan) temple food tasting menu gemaakt van biologische en biodynamische ingrediënten afkomstig uit Nederland en Zuid-Korea.

Tijd kookt, zij is de echte meester”

Experimental Gastronomy

Waarom eten wij zoals wij eten en kan dat ook anders? Vanuit deze vraag verkent Steinbeisser nieuwe manieren om bewust te eten. Zoekende naar antwoorden creëren kunstenaars in samenwerking met Steinbeisser nieuwe vormen van bestek en servies die de conventies van dineren doorbreken.

Met unieke ontwerpen gemaakt van uiteenlopende materialen zoals klei, glas, metaal, hout en papier, wordt de gast aan tafel verrast en uitgenodigd om eten vanuit een ander perspectief te benaderen.

Jeong Kwan

De kunstenaars

Bestek: David Wolkerstorfer, Elin Flognman, Joo Hyung Park, Laia Ribas Valls en Lukas Cober.

Servies: Adam Knoche, Amber Zuber, Benoît Audureau, Chaerin Hwang, Christina Schou Christensen, Claire Lindner, Dylan Beck, Fabienne Schneider, Heejoo Kim, Kathleen Reilly & Studio Playfool, Kun Zhang, Jane Norbury, Jochen Holz, Mia Copikova, Mitch Iburg, Namgwon Lyu, Pam Su, Sharareh Aghaei, Steven Sales, Taehee In, en Zoë Powell.


Onderwerpen beheren

Mijn artikeloverzicht kan alleen gebruikt worden als je bent ingelogd.