nieuws

Steinbeisser haalt André Chiang naar Nederland

Restaurant 1254

Steinbeisser haalt André Chiang naar Nederland
André Chiang

De Aziatische chef André Chiang (Raw – Taiwan) kookt in juni 2019 drie bijzondere diners in Nederland. In Amsterdam serveert de chef op uitnodiging van Steinbeisser een biologisch én plantaardig tasting menu op speciaal door kunstenaars ontwikkeld servies en bestek.

Sterchef André Chiang van Raw in Taiwan komt naar Nederland op verzoek van Steinbeisser en de Vereniging Hendrick de Keyser. De chef kookt in Amsterdam op 14, 15 en 16 juni 2019 in het Gemeenlandshuis aan de Diemerzeedijk. Chiang was al eerder als gastchef in Nederland, destijds voor Restaurant Rijks. 

Steinbeisser organiseert regelmatig dit soort bijzondere diners. In Nederland deden chefs Menno Post, Edwin Vinke, Luc Kusters en Jef Schuur al eens mee. Initiatiefnemer Martin Kullik: ‘Experimental Gastronomy biedt een unieke ervaring, waarbij samen met de gast de grenzen van eetgewoontes worden opgezocht.’

André Chiang

André Chiang werd  bekroond met de Lifetime Achievement Award en zijn Restaurant André bereikte No.2 in Asia’s 50 Best Restaurants, No.14 in The World’s 50 Best Restaurants en was in bezit van twee Michelinsterren. Het restaurant sloot in februari 2018 haar deuren.

Het acht-gangen tasting menu van Chiang kost inclusief alcohol of alcoholvrij drankarrangement € 175 per persoon.

De kunstenaars

Bestek: Rachael Colley, Stian Korntved Ruud en Suzanne Bernhardt.
Servies: Elwy Schutten, Felicia Mülbaier, Irina Razumovskaya, Marga Kirbis, Myung Urso, Nuala Clooney & Kaye Winwood en Selen Ozus.

Kullik: ‘Chef André heeft onderzocht hoe ons vermogen om voedsel te proeven wordt beïnvloed door ons geheugen, de persoonlijke ervaringen die we in de loop van de tijd opdoen. Dit heeft ertoe geleid dat hij het culinaire principe – Octaphilosophy – heeft ontwikkeld op basis van acht hoofdkenmerken.

Deze kenermken zijn Unique, Texture, Memory, Pure, Terroir, Salt, South en Artisan, de ruggengraat van zijn creatieve proces.

Voor Experimental Gastronomy serveert hij een plantaardig (vegan) menu volledig gemaakt met ingrediënten afkomstig van biologische en biodynamische producenten uit de Benelux, Frankrijk en Duitsland.’

Steinbeisser Experimental Gastronomy

Waarom eten wij zoals wij eten en kan dat ook anders? Vanuit deze vraag verkent Steinbeisser nieuwe manieren om bewust te eten. Zoekende naar antwoorden creëren tien kunstenaars in samenwerking met Steinbeisser nieuwe vormen van bestek en servies die de conventies van dineren doorbreken.

Met unieke ontwerpen gemaakt van uiteenlopende materialen zoals klei, katoen, metaal, hout en papierpulp, wordt de gast aan tafel verrast en uitgenodigd om eten vanuit een ander perspectief te benaderen. De stukken zijn exclusief te koop tijdens de diners en op jouwstore.

Bekijk hier een video van Steinbeisser en Edwin Vinke:


 

Reageer op dit artikel