Zes chefs strijden tijdens kookwedstrijd Jeunes Chefs Rôtisseurs

Zes chefs strijden tijdens kookwedstrijd Jeunes Chefs Rôtisseurs

De kookwedstrijd Jeunes Chefs Rôtisseurs Competition 2020 van Chaîne des Rôtisseurs vindt plaats op 17 februari bij Leerhotel Het Klooster in Amersfoort. Aan de wedstrijd nemen zes jonge koks van gerenommeerde restaurants deel.

De winnaar van de kookwedstrijd Jeunes Chefs Rôtisseurs plaatst zich namens Nederland voor de internationale wedstrijd in Parijs later dit jaar.

De Jeunes Chefs Rôtisseurs Competition is een jaarlijkse kookwedstrijd voor jonge koks om hun culinaire vaardigheden in een concurrerende omgeving met hun leeftijdgenoten te tonen.

Elke deelnemer krijgt een identieke black box vol ingrediënten, waarmee een driegangenmenu voor vier personen (voor-, hoofd- en nagerecht) moet worden gemaakt. De wedstrijd en prijsuitreiking vindt plaats bij Leerhotel Het Klooster in Amersfoort. De wedstrijd is overdag en de prijsuitreiking is tijdens het avonddiner.

Deelnemende chefs Jeunes Chefs Rôtisseurs

  • Mart Oude Luttikhuis van Landhuishotel De Bloemenbeek (De Lutte)
  • Justin Paap van Restaurant By Chiel (Zutphen)
  • Stan Schoenmakers van Château St. Gerlach (Valkenburg)
  • Kjelte Slinkman van Kasteel Engelenburg (Brummen)
  • Sander de Vette van Restaurant De Mandemaaker (Spakenburg)
  • Sander Verberne van Restaurant La Provence (Driebergen)

De winnaar van de kookwedstrijd vertegenwoordigt Nederland tijdens de internationale wedstrijd in Parijs in het najaar. Het is de vierde keer dat de nationale wedstrijd Jeunes Chefs Rôtisseurs wordt gehouden.

In 2017 won Michel Oude Booijink (Landhuishotel De Bloemenbeek), in 2018 ging de titel naar Rick Stehr (Landgoed Hotel & Restaurant Carelshaven) en in 2019 won Jelle Horst (Restaurant La Provence).

Chaîne des Rôtisseurs

De wedstrijd is een initiatief van la Confrérie de la Chaîne des Rôtisseurs, een vereniging van liefhebbers van gastronomie, goed eten en mooie wijnen. Chaîne des Rôtisseurs is een internationale organisatie waarbij leden maandelijks lunches en diners genieten in de betere restaurants.

In ons land schuiven de leden acht tot tien keer per jaar aan voor een lunch of diner bij een sterwaardig restaurant. Daarnaast zijn er andere activiteiten zoals meerdaagse culinaire evenementen en kookwedstrijden.

>> Meer over kookwedstrijden