Ministerie wijzigt maatregel: 'afhalen bij restaurants toch toegestaan'

Ministerie wijzigt maatregel: 'afhalen bij restaurants toch toegestaan'

Het afhalen van bestellingen bij horecazaken, waaronder bij restaurants en cafetaria's, is toch toegestaan. Die wijziging is maandagmiddag geplaatst op de website van de Rijksoverheid. Gisteren meldde het ministerie dat afhalen niet werd toegestaan.

Op de website van de Rijksoverheid is te lezen: Aanvulling 16 maart, 16:00 uur: 'Bezorgen en afhalen blijft mogelijk. Maar vermijd drukte, zorg dat u niet met andere mensen dicht op elkaar staat en neem uw consumptie mee naar huis (niet ter plaatse opeten).'

KHN in gesprek met ministerie

KHN reageerde gisteren al verbolgen op het bericht van het het ministerie van Volksgezondheid op de Tweet die rondging waarin stond dat afhalen niet was toegestaan. 'We hebben nu contact met het ministerie om deze en een aantal andere tegenstrijdigheden opgelost te krijgen. Er was ons verzekerd dat afhalen én bezorging wel zou worden toegestaan.' Inge Freriksen, woordvoerder van minister Bruins, heeft de correctie desgevraagd nog eens bevestigd aan Snackkoerier, zusterblad van Misset Horeca.

Horecaondernemers zochten afgelopen week naar alternatieven om omzetderving te voorkomen door het coronavirus. Onder meer door in te zetten op het afhalen én berzorgen van gerechten.

Afhaal en bezorging eerst niet genoemd

Onder meer Kwalitaria, Family, Foodmaster, Snackpoint en Domino’s hadden al naar leden gecommuniceerd dat afhaal en delivery niet hoeven te sluiten, omdat dat tijdens de persconferentie niet expliciet werd benoemd door de minister. McDonald’s laat weten wel alle vestigingen helemaal te sluiten, dus ook de McDrive en McDelivery.

Thuisbezorgd meldde eerder op de avond al open te blijven. Bezorgland.nl wil ondernemers daarbij ontzien te komende periode. ‘Wij nemen tijdens de crisis de iDEAL-kosten voor onze rekening’, zegt Hendrik de Gooijer van Bezorgland. ‘Dit om contant geld zo veel mogelijk te beperken.’

‘Thuisbezorgd.nl heeft begrepen dat de overheidsmaatregelen ter beperking van het corona virus zijn bedoeld ter beperking van de bijeenkomst van groepen mensen. Het is daarom niet aannemelijk dat de eten-bestelsite zal worden gesloten, conform ook het overheidsbeleid in andere Europese landen.’ Thuisbezorgd.nl maakt morgen (16 maart) meer maatregelen bekend, om ‘de zeer zwaar geraakte restaurantsector’ te ondersteunen.

Contactloos bezorgen

Thuisbezorgd.nl is eigendom van Takeaway.com. Alle dochterondernemingen zijn nog altijd actief, bijvoorbeeld ook in Italië. Het bezorgplatform kondigde afgelopen vrijdag aan voorlopig contactloos te bezorgen. De bestelling wordt bij de deur achtergelaten, om direct contact tussen klant en bezorger te vermijden.

Horeca dicht tot en met 6 april

Alle horeca gaat dicht vanaf vandaag (15 maart) 18.00 uur tot en met 6 april in de strijd tegen het coronavirus. Dat heeft minister Bruno Bruins van Medische Zorg bekendgemaakt tijdens een persconferentie over de strijd tegen het coronavirus.


Schrijf gratis in voor thema updates

Misset Horeca stuurt regelmatig updates per mail over belangrijke thema's voor de horeca-ondernemer: interieur voor je zaak, horecapersoneel, terras, koffie, bier en ook voor starters in de horeca heeft Misset Horeca een update. De nieuwsbrieven bevatten trends, kennisartikelen, nieuws, handige tips en inspiratie van collega's.

Schrijf je gratis in!