Syrco Bakker helpt boeren met LANT box

Syrco Bakker helpt boeren met LANT box
Syrco Bakker

Tweesterrenchef Syrco Bakker van restaurant Pure C in Cadzand helpt lokale boeren door verkoop van de Lant-box. De boxen worden verkocht via de webshop van Syrco Bakker van Hierbas de Las Dunas, zijn kruidenlikeur.

Syrco Bakker: ‘Door de huidige situatie blijft de boer en producent zitten met zijn/haar product en hier wil ik graag een helpende hand bieden. De box is voorlopig een tijdelijk project om de lokale producent door deze moeilijke tijd te helpen.’

Hierbas de Las Dunas stelt zijn webshop beschikbaar als verkoopplatform zodat er snel gestart kan worden met de verkoop.

De naam Lant staat bij de boxen voor Lokaal, Ambachtelijk, Natuurlijk en Traceerbaar. ‘Door de verkoop van de boxen ondersteunen we kleinschalige producenten en ondernemers. Net zoals we bij Pure C ook doen,’ verklaar Syrco Bakker het initiatief.

'Kleine ondernemers helpen'

Bakker vervolgt dat hij met de boxen kleine ondernemers een podium wil geven. ‘Dit doen wij in Pure C al geruime tijd door boeren, vissers, slagers en andere producenten te benoemen op de menukaart en door hun verhaal te vertellen.’

‘Het begint allemaal met de beste producten van toegewijde producenten, zonder hen kunnen wij nooit mooie gerechten koken. Als chef hebben wij een verantwoordelijkheid om deze vakmensen een podium te geven zodat ze kunnen blijven voortbestaan! In een restaurant hebben we het voorrecht om onze gasten te inspireren en kennis te laten maken met fantastische producten en de gepassioneerde mensen erachter. Op deze manier creëren we bewustwording en ondersteunen we de boeren, vissers, slagers en andere vakmensen.’

Syrco Bakker Lant Box
Een Lant box

Lant-boxen

Lant boxen bevatten een mooie diversiteit aan producten direct van de boer, van lokale producenten en van ondernemers die dezelfde visie delen. Veel producten die je niet in de supermarkten zult vinden. ‘

De inhoud zal elke week veranderen om een interessant en gevarieerde selectie producten te kunnen bieden. Wij werken op basis van het aanbod van de boeren en de producenten. Op deze manier wordt iedereen elke week uitgedaagd om met nieuwe en minder bekende producten aan de slag te gaan.