Zo deelt restaurantketen 't Zusje tafels in op 1,5 meter

Zo deelt restaurantketen 't Zusje tafels in op 1,5 meter
Frietje met vegetarisch stoofvlees (jackfruit) en een vega-burgertje.

Restaurantketen 't Zusje heropent op 4 juni  de deuren van haar 28 vestigingen. Het bedrijf is achter de schermen druk bezig met het indelen van de divers tafelbezettingen.

Tweetjes mogen gewoon samen aan een tafel in restaurants. Maar hoe deel je gasten in die met drie of vier komen, maar niet tot hetzelfde huishouden behoren? Daar heeft het 't Zusje de volgende oplossingen voor bedacht.

Zusje tafel drie personen
Zusje tafelindeling drie personen

Drie personen worden geplaceerd aan een tafel die normaal voor zes is. Ze zitten om en om zodat afstand gewaarborgd is.

Voor een gezelschap van vier personen dat uit twee stelletjes bestaat, is het volgende bedacht:

Zusje vier personen
Zusje tafelindeling vier personen (twee stelletjes)

Deze indeling is opgesteld naar de regels van het KHN-protocol. Hierin staat dat bedienen mag binnen de 1,5 meter afstand als de gezondheidscheck is gedaan en gasten hebben bevestigd dat ze klachtenvrij zijn.

Volgens het protocol mogen er 2 mensen aan een tafel binnen 1,5 meter van elkaar zitten, of een gemeenschappelijke huishouding die uit meer personen bestaat. Komt een gezin dineren bij 't Zusje dat uit zes personen bestaat, dan mogen deze gewoon binnen 1,5 meter bij elkaar aan tafel zitten.

Bediening binnen 1,5 meter

Ook in het protocol is opgenomen dat gasten die aan tafel zitten binnen de 1,5 meter bediend mogen worden. Het volgende staat omschreven:
‘Als het controlegesprek bij de ontvangst heeft plaats gevonden, mogen medewerkers binnen 1,5 meter aan tafel de bestelling opnemen, uitserveren en afruimen terwijl de gasten aan tafel zitten.’ Bediening een mondkapje laten dragen mag, maar het is niet verplicht.

De 28 restaurants van ’t Zusje gaan niet op Tweede Pinksterdag, 1 juni, open maar op 4 juni. ‘We verwachten dat 1 juni heel hectisch zal worden en kiezen daarom bewust voor donderdag 4 juni.’ In Weert gaat dan een nieuwe vestiging van start. Rendabel zal het die eerste maand zeker niet zijn voor de keten.

Geen shifts

’t Zusje gaat niet werken in shifts omdat dit niet bij de formule past. ‘Wij zijn ‘avondvullend bourgondisch genieten’ en dat blijven we. We gaan gasten niet na twee uur wegsturen bijvoorbeeld. We willen zo veel mogelijk vasthouden aan dat fijne avondje uit. Ook al is het voor ons die eerste maand alles behalve rendabel. Voor ons is 30 gasten echt heel minimaal. Maar iedereen wil vooruit en hopelijk kunnen we dan half juni weer verder opschalen en per 1 juli overgaan naar 100 gasten als het virus onder controle blijft.’

>> Lees meer over horeca op 1,5 meter