Nieuwe e-learning 'hygiëne & veiligheid in coronatijd'

Nieuwe e-learning 'hygiëne & veiligheid in coronatijd'

KHN en SVH hebben een e-learning gemaakt voor de horeca op het gebied van hygiëne en veiligheid in coronatijd. De e-learning is tot 1 juli gratis, daarna krijgen alleen de leden van KHN nog gratis toegang.

De e-learning Hygiëne & Veiligheid in coronatijd bevat concrete informatie over de coronacrisis en hoe hiermee om te gaan als horecabedrijf.

Hoe ga je volgens de richtlijnen van het RIVM om met de nieuwe regels en wat betekent het voor je werkzaamheden? Wie de module volledig heeft afgerond, kan via de website van SVH een certificaat aanvragen.

Ricardo Eshuis, directeur SVH: ‘De horeca laat op deze manier zien de eigen verantwoordelijkheid zeer serieus te nemen. Onze gasten hebben recht op een veilige, gastvrije omgeving in de horeca. Daar kan deze e-learning een bijdrage aan leveren.

De richtlijnen van het RIVM en het protocol van KHN vormen de leidraad en we blijven de e-learning steeds bijwerken op basis van nieuwe inzichten en protocollen. Het certificaat kunnen bedrijven in de zaak ophangen of op de website plaatsen bij de reserveringen om consumenten te laten zien dat deze zaak hygiëne en veiligheid serieus neemt.’

KHN-voorzitter Robèr Willemsen: ‘De horeca mag op 1 juni weer voorzichtig open, en daar zijn we natuurlijk erg blij mee. Maar omwille van de veiligheid van onze gasten gelden nog veel beperkende maatregelen. Dit is alles behalve ideaal en maakt het ondernemen moeilijker. Het versoepelen van maatregelen kan alleen als het virus onder controle blijft. Daarom is het goed om als branche onze verantwoordelijkheid te nemen. Deze e-learning module geeft tips hoe horecazaken met de maatregelen om kunnen gaan.’

Stay at home academy

Na de termijn eerder drie keer te hebben verlengd, stopt per 1 juni het aanbod van gratis licenties via de Stay Home Hospitality Academy. Maar iedereen die zijn gratis licentie nog niet heeft afgerond krijgt het aanbod om de licentie tegen hele lage kosten te verlengen. Dit gebeurt onder de noemer Back2Work. Verlenging kan vanaf €2.50 per maand.