KHN en SVH verlengen gratis e-learning

KHN en SVH verlengen gratis e-learning

KHN en SVH verlengen de gratis e-learning die ze sinds 17 maart ter beschikking stellen aan de horeca. Doordat de horeca sinds 15 maart gesloten is, zitten veel horecamedewerkers thuis. De gratis e-learnings waren in eerste instantie tot 18 april beschikbaar. Deze termijn wordt verlengd met drie weken tot 9 mei.

Dat er inmiddels ruim 30.000 gratis licenties zijn besteld, geeft aan dat veel medewerkers met hun vak bezig zijn. De reacties op e-learning zijn erg positief en geven energie', aldus Ricardo Eshuis.

De directeur van SVH vervolgt: 'Ook voor het mbo en zelfs het vmbo blijken de e-learnings een uitkomst om vanuit huis aan kennis en vaardigheden te werken.'

Nog steeds worden er elke dag honderden licenties besteld. Om deze stroom aan mensen ook de kans te geven om genoeg tijd te kunnen besteden aan de e-learnings, verlengen SVH en KHN de termijn van de gratis licenties tot 9 mei. Na deze datum komen de organisaties met een vervolgactie.

KHN: 'Ontwikkeling via e-learning toejuichen'

KHN stelde voor haar leden, in samenwerking met SVH, een nog uitgebreider pakket aan gratis e-learning ter beschikking. 'Zowel voor horecaondernemers als hun werknemers is dit een hele zware tijd. Het vermogen om je snel aan te kunnen passen aan de veranderende markt is essentieel', aldus Robèr Willemsen.

Rober Willemsen, KHN, e-learning
Rober Willemsen

' Vakmanschap speelt daarbij een belangrijke rol. Daarom juichen wij het toe dat zoveel ondernemers en werknemers deze tijd gebruiken om zichzelf verder te ontwikkelen', zegt de voorzitter van KHN.

E-learning ook buiten de landsgrenzen

Aangezien het een wereldcrisis betreft, kijkt SVH ook buiten de landsgrenzen waar ze kan helpen. Samen met CHATA (Curaçao Hospitality & Tourism Association, de horecawerkgeversvereniging van Curaçao), is de Stay Home Hospitality Academy ook op Curaçao geïntroduceerd.

Daarnaast is in België, in samenwerking met Horeca Forma Vlaanderen, de Stay Home Hospitality Academy Vlaanderen opgericht.

Gedurende een maand worden de licenties voor keuken, bediening en fastservice volledig opengesteld. Ook op Bonaire, waar gelukkig nog geen besmettingen zijn gemeld, wordt de Stay Home Hospitality Academy Bonaire gelanceerd.De Antillen zijn erg afhankelijk van het toerisme en juist dat ligt helemaal stil.

'Ontwikkeling van talent en vakbekwaamheid is van belang om straks weer een goede start te maken zodra het sociale leven weer op gang komt', aldus Ricardo Eshuis.