Fusie Roem van Yerseke en Prins & Dingemanse

Fusie Roem van Yerseke en Prins & Dingemanse

De Zeeuwse bedrijven Roem van Yerseke en de Koninklijke Prins & Dingemanse gaan fuseren.

De twee familiebedrijven - Roem van Yerseke en Prins & Dingemanse - zijn allebei gespecialiseerd in de kweek, verwerking en verpakking van verse mosselen, oesters en garnalen. De bedrijven gaan verder onder de naam Roem van Yerseke. Beide leveren zowel aan horeca als aan supermarkten.

Geen baanverlies

Door de fusie ontstaat het grootste mossel- en oester verwerkende bedrijf van Nederland, dat gaat draaien onder de naam Roem van Yerseke. Alle werknemers van de twee ondernemingen blijven in dienst. In totaal werken er bij het gefuseerde bedrijf in het hoogseizoen zo'n 200 mensen.

Mosselseizoen

Afgelopen seizoen - een mosselseizoen loopt van juli tot mei - was slecht. Terwijl in 2018/2019 nog 50 miljoen kilo mosselen in Nederlandse wateren werden geoogst, was dat vorig seizoen (2019/2020) maar 33 miljoen kilo, blijkt uit cijfers van de Nederlandse Mosselveiling.

Beide fusie-bedrijven komen uit het Zeeuwse Yerseke. ‘Waar we vroeger rivalen waren, bereiken we met ons samengaan het tegenovergestelde: het stelt ons in staat onze marktpositie op een unieke manier te versterken’ aldus Johan Lacor, directeur van Roem van Yerseke.

‘Dit is voor ons een groot voordeel als het gaat om de beschikbaarheid van natuurproducten uit de zee en de constante kwaliteit hiervan,’ vult Jan Prins aan, directeur van Prins & Dingemanse.