Week van het Nederlandse Bier verplaatst naar 2021

Week van het Nederlandse Bier verplaatst naar 2021
De Week van het Nederlandse Bier in 2020

De negende editie van de Week van het Nederlandse Bier, het Nederlands Bierproeffestival en de Nederlandse Brouwerijdagen worden verplaatst naar 2021. De drie bierevenementen zouden oorspronkelijk plaatsvinden in mei, maar werden wegens het coronavirus verzet naar oktober, dat blijkt echter niet haalbaar.

Volgens de Stichting Week van het Nederlandse Bier is het 'nu nog te onduidelijk met welke maatregelen de samenleving de komende maanden te maken krijgt.'

Hierdoor kunnen de voorbereidingen voor de evenementen niet plaatsvinden. Daarnaast is de horeca hard getroffen en hebben brouwerijen het zwaar.

De Week van het Nederlandse Bier, het openingsfestival (Nederlands Bierproeffestival) en de activiteiten van de Nederlandse Brouwerijdagen zullen daarom niet in oktober 2020 plaatsvinden, maar van 27 mei tot en met 6 juni 2021.

Normaliter gaat de Week van het Nederlandse Bier traditioneel van start met het Nederlands Bierproeffestival in de Grote Kerk in Den Haag. In maart nam het bestuur noodgedwongen het besluit om het festival en de andere activiteiten van de Week van half mei naar begin oktober te verplaatsen. Helaas blijkt ook deze periode niet haalbaar.

Week van het Nederlandse Bier: 'Liever positief vooruitkijken'

Dyann van Alderen, voorzitter Stichting Week van het Nederlandse Bier: 'Evenementen als de Week van het Nederlandse Bier, het Nederlands Bierproeffestival en de Nederlandse Brouwerijdagen vragen om de nodige voorbereidingen.

Nu het nog onduidelijk is in welke situatie wij ons in het najaar zullen bevinden en wat de regels voor evenementen en festivals zullen zijn, hebben wij besloten het risico niet te nemen.

Bovendien gaan ook ondernemers en brouwers door zware tijden; het zou ongepast zijn om nu een oproep te doen tot het bedenken van bieractiviteiten. Liever kiezen we ervoor om positief uit te kijken naar 2021 en dan een prachtige Week neer te zetten.'

Bezoekers die al een kaartje voor het Nederlands Bierproeffestival hebben bemachtigd, worden persoonlijk via de mail op de hoogte gebracht. Hun ticket voor deze editie van het bierfestival blijft geldig.