nieuws

Achtste Week van het Nederlandse Bier in aantocht

Café 411

Achtste Week van het Nederlandse Bier in aantocht

De achtste editie van de Week van het Nederlandse Bier is in aantocht. Van 16 t/m 26 mei kunnen bierliefhebbers door heel Nederland kennismaken met de verrassende hoeveelheid aan smaken in Nederlands bier, brouwers ontmoeten en deelnemen aan bieractiviteiten als proeverijen en bierdiners.

De Week van het Nederlandse Bier 2019 wordt feestelijk geopend tijdens het Nederlands Bierproeffestival. Dat vindt ook dit jaar plaats in de Grote Kerk in Den Haag van 16 tot en met 18 mei. Op het festival presenteren ruim 40 Nederlandse brouwerijen meer dan 250 verschillende bieren. Ook wordt het Beste Bier van Nederland 2019 bekendgemaakt.

Bierexperts kunnen hun kennis testen tijdens de Pubquiz WeekNLBier op dinsdag 21 mei. En de week sluit af met de Nederlandse Brouwerijdagen van 24 t/m 26 mei waar men bij ruim 100 brouwerijen alle geheimen van het bierbrouwen kan ontdekken tijdens de open dagen. Voor een overzicht van de activiteiten en kaartverkoop zie:

Nieuw voorzitterschap Stichting Week van het Nederlandse Bier

De Week van het Nederlandse Bier is een initiatief van Stichting Week van het Nederlandse Bier. Voormalig voorzitter Henri Reuchlin droeg onlangs na zeven jaar het stokje over aan de kersverse voorzitter Dyann van Alderen. Van Alderen is sinds 2010 betrokken bij bier. Haar echtgenoot is namelijk de brouwer en eigenaar van Dorpsbrouwerij de Pimpelmeesch in Chaam (N-Br).

Van Alderen ziet het als één van de doelstellingen van de Stichting Week van het Nederlandse Bier om de diversiteit en complexiteit van smaken en soorten bier blijvend onder de aandacht van de consument te brengen. ‘Nederland is nog steeds een mondiale speler daar waar het bierbrouwen betreft’, zegt ze daarover. ‘Waar ter wereld je ook bent, de kans is erg groot dat je op een bierkaart onder het hoofdstuk “Premium Beers” een Nederlandse bier vindt. Niet alleen van grote brouwerijen, maar steeds meer ook van Nederlandse craftbrouwerijen.’

Opening van de Week van het Nederlandse Bier 2017 in de grote kerk in Den Haag met van links naar rechts: Michel Ordemans (voorzitter Craft) Burgemeester Van Aartsen, Tjapko Poppens (voorzitter Nederlandse Brouwers), Fedor Vogel (Bier! magazine/ Birdy Publishing) Tim Freriks (Brouwmeester Brouwerij de Leckere), Cees-Jan Adema (directeur Nederlandse Brouwers) en Henri Reuclhlin (voorzitter Stichting Week van het Nederlandse Bier /Bierburo)

Globaal programma

· 16 mei t/m 26 mei: Tientallen bieractiviteiten door het hele land
· 16 mei: officiële opening van de Week van het Nederlands bier + bekendmaking Beste Bier van Nederland 2019
· 16 mei t/m 18 mei: Nederlands Bierproeffestival Den Haag
· 21 mei: Pubquiz WeekNLBier
· 24 mei t/m 26 mei: Nederlandse Brouwerijdagen

Activiteit organiseren

Cafés, restaurants, brouwerijen, slijterijen en andere organisaties zorgen tijdens de Week van het Nederlandse Bier iedere dag voor diverse biergerelateerde activiteiten in het hele land. Van speciale bierdiners en – proeverijen tot quizzen, workshops en bierwandelingen en -rondvaarten.

Organisaties en ondernemers die iets willen organiseren tijdens de Week van het Nederlandse Bier 2019 kunnen hun activiteiten eenvoudig aanmelden via de website. Ze kunnen hiermee rekenen op extra promotie, een communicatietoolkit en indien gewenst ondersteuning bij het organiseren van een bierproeverij.


Reageer op dit artikel