't Zusje krijgt restaurant in Harderwijk

't Zusje krijgt restaurant in Harderwijk

Harderwijk krijgt een vestiging van de restaurantketen 't Zusje. De zaak opent in oktober en krijgt naast de couverts binnen ook een serre en een stadstuin als terras.

Franchisenemers Adrie (30) en Simone (27) Mijdam hebben lang gezocht naar een geschikt pand. Beiden werken al twee jaar voor ’t Zusje en zetten nu de stap naar zelfstandig ondernemerschap. ‘We hebben er ontzettend veel zin in,’ zegt Simone Mijdam tegen Misset Horeca.

’t Zusje Harderwijk opent de deuren op vrijdag 2 oktober 2020. Reserveren is al mogelijk.

Pand gestript

Het huurpand aan de Vijhestraat 1 in Harderwijk had al een horecabestemming, maar moest toch volledig gestript worden. ‘Beneden zat een discotheek, boven een restaurant. De laatste tijd stond het pand echter leeg. Wij konden er voor ons Zusje niet met de bestaande inrichting uit de voeten, dus alles moest eruit,’ zegt Mijdam.

Stadstuin

‘Als straks alles klaar is, inclusief serre en stadstuin krijg je een zomers vakantiegevoel van de locatie.’ Hoeveel gasten terecht kunnen op 1,5 meter kan Mijdam nog niet precies zeggen. 'Het pand heeft diverse steunpilaren. Met de indeling moeten we nog gaan puzzelen. Maar zonder 1,5 meter zijn het wel 150 stoelen. Die capaciteit vraagt  ‘t Zusje ook wel van een locatie.’

De twee ondernemers begonnen hun carrières in de supermarktwereld en maakten later de overstap naar de horeca.

Harderwijk wordt vestiging nummer 29 van de van oorsprong Brabantse restaurantketen 't Zusje van Peter Smits.