Rooftopbar Blou wint award Mooiste Toilet van Nederland 2020

Rooftopbar Blou wint award Mooiste Toilet van Nederland 2020

Rooftopbar Blou van Hotel Haarhuis in Arnhem heeft de Mooiste WC 2020. De gender-neutrale wc-ruimte, genaamd Roofdrop, is aangelegd in een ongebruikte liftschacht met een vijf centimeter dikke glazen bodem. De diepte van achttien meter onder je zie je pas als je doortrekt of gebruikmaakt van het fonteintje. Bij gebruik van het toilet laten verschillende lichteffecten de diepe schacht zien die in de kelder eindigt.

De jury van het Mooiste Toilet van Nederland was dit jaar unaniem en de keuze was niet moeilijk: de Gouden Kraan gaat dit jaar met vlag en wimpel naar de rooftop bar BLOU van Hotel Haarhuis in Arnhem. 'Een bezoek aan dit toilet is een unieke ervaring en zelfs een spannende belevenis.'

De gender-neutrale wc-ruimte is aangelegd in een ongebruikte liftschacht en om de bezoeker wat spektakel te bieden kreeg het toilet een vijf centimeter dikke glazen bodem.

De diepte van achttien meter onder je zie je pas als je doortrekt of gebruikmaakt van het fonteintje. Bij gebruik van het toilet laten verschillende lichteffecten de diepe schacht zien die in de kelder eindigt.

Er is ook een speciale knop waar bezoekers de verschillende lichteffecten zelf kunnen kiezen. Naar de wc gaan bij Blou  levert volgens de jury zodoende een unieke belevenis op.

Roofdrop als winnende naam

Juryvoorzitter Michael Bartelet laat weten dat de winnaar in alle opzichten uitblinkt.

BLOU-Mooiste-toilet-award-effects-2000

'Het interieur bestaat uit blauw marmer gecombineerd met een gouden wasbak en nissen met kostbare goud-geëtiketteerde flessen Cristal-champagne van huismerk Louis Roederer.

Naast het bijzondere concept is de uitvoering zeer gedetailleerd uitgevoerd met daarnaast oog voor de juiste hygiëne en comfort. Een bezoek aan dit toilet levert een feeërieke en tegelijk adembenemende ervaring op. Met recht de winnaar van de Gouden Kraan.'

Het hotel schreef een publiekswedstrijd uit om een passende naam te verzinnen voor deze opvallende toiletruimte. Uit een kleine duizend inzendingen werd tijdens de uitreiking van de Gouden Kraan de naam 'The Roofdrop' verkozen als meest passende naam.