Ton de Kuiper (74) al 50 jaar vol passie werkzaam bij hotel De L'Europe Amsterdam

Ton de Kuiper (74) al 50 jaar vol passie werkzaam bij hotel De L'Europe Amsterdam
Ton de Kuiper

Ton de Kuiper viert dat hij al 50 jaar werkzaam is bij hotel De L'Europe Amsterdam. De 74-jarige De Kuiper werkt ondanks zijn pensioengerechtigde leeftijd nog twee dagen in de week bij het hotel. Simpelweg omdat hij er zoveel plezier in heeft.

Zijn kinderen benaderde vakblad Misset Horeca om hun vader, 'een bescheiden' man vanwege dit bijzondere jubileum in het zonnetje te zetten. 'Hij heeft zoveel passie voor zijn werk', schrijft dochter Marlous de Kuiper.

Chefs

Sinds zijn pensioengerechtigde leeftijd werkt De Kuiper nog twee dagen in de week, 8 uur per dag bij hotel De L’Europe Amsterdam. Hij werkte naast mooie namen, waaronder; Jean Jacques Menanteau, Richard van Oostenbrugge, Tjaco van Eijken, Bas van Kranen, en leidde heel veel chefs op die inmiddels een mooie carrière ergens anders hebben opgebouwd. 'De laatste jaren vervult hij zijn functie met het delen van zijn kennis over het vak en het bedrijf en het ondersteunen van de chefs in operationele zaken. Daarnaast springt hij bij waar nodig.'

Passie en liefde voor het vak

Wat zijn belangrijkste drive is geweest in zijn carrière? 'Passie en liefde voor het vak én het bedrijf.' Stoppen na zijn pensioen zag hij daarom ook nog niet zitten. 'Het actief bezig zijn met nieuwe generaties houdt hem jong en bij de tijd.’ Met de viering van dit prachtige jubileum, is inmiddels wel een datum vastgesteld dat De Kuiper hotel De L’Europe Amsterdam gaat verlaten. Op 1 oktober 2020 gaat hij na een halve eeuw bij het hotel, met pensioen.

Over De L’Europe Amsterdam

De geschiedenis van het hotel De L’Europe Amsterdam gaat terug tot 1896. Ooit gebouwd op de restanten van de oude stadswal heeft het hotel zich ontwikkeld van exclusief hotel in het centrum van de stad. De L’Europe Amsterdam biedt haar gasten 111 kamers en suites. In het souterrain is een luxe spa en een wellness.

Ook biedt het hotel haar gasten diverse restaurants en bars. Dit zijn restaurant Bord’Eau* waar chef Bas van Kranen de leiding heeft over de keuken, brasserie Marie en Freddy’s bar, de legendarische bar waar wijlen Freddy Heineken graag kwam om te ontspannen.