Hotel De l'Europe heropent na grootschalige restyling

Hotel De l'Europe heropent na grootschalige restyling

Na een volledige restyling van het interieur van de lobby, privé-eventkamers, restaurants en bar, heeft De L'Europe Amsterdam haar deuren weer geopend voor gasten. Per 1 juni zijn ook alle restaurants van het hotel - Bord'Eau, Brasserie Marie, Freddy's Bar en de in 't Huys gelegen trattoria Graziella - weer open. De Amsterdamse ontwerpstudio Nicemakers is verantwoordelijk voor het interieurontwerp van de gehele begane grond.

Alle ruimtes op de begane grond van De l'Europe ondergingen een transformatie, waarbij het uitgesproken karakter en sfeer van het hotel behouden bleven. Nicemakers koos voor rijke materialen, warme kleuren en combineert unieke objecten met antieke en eigen ontworpen meubels. Het ontwerp brengt internationale historische grandeur samen met tijdloze stijl en verfijnde elegantie binnen de wereld van 'original Amsterdam luxury'.

Edward Leenders, Managing Director, over de heropening: 'We zijn heel erg trots om de resultaten van ons redesign aan onze gasten te kunnen laten zien. De gehele begane grond heeft een geheel nieuw interieur gekregen, zowel de lobby als de restaurants en als aanvulling op het hotel, ook de nieuwe vleugel met 't Huys en de 'd Tuyn, waar men de essentie van Amsterdam ervaart. Het resultaat van het interieur is warm, verfijnd, intiem en is een weerspiegeling van de grandeur van de rijke geschiedenis van ons hotel.'

De l'Europe
De lobby/lounge van De l'Europe

Samenwerking met Amsterdamse partners

De Amsterdamse ontwerpstudio Nicemakers wilden het karakteristieke luxe gevoel van De L'Europe vangen in een eigentijds klassiek interieur en tegelijkertijd de bestaande iconische grandeur in ere houden. Ze creëerden een plek waar gasten en bezoekers zich welkom voelen en de rijke geschiedenis voelbaar aanwezig is.

Een belangrijk uitgangspunt was het nog meer open stellen van het karakteristieke gebouw voor nieuwe gasten en bezoekers door nieuwe ruimtes en partners te betrekken bij het hotel. Zo opende onlangs de nieuwe vleugel van het hotel 't Huys haar deuren in samenwerking met de Amsterdamse boekhandel Mendo, The Wunderkammer en Skins Spa. De L'Europe wil hiermee een nieuwe verbinding met de stad Amsterdam maken en zowel hotelgasten als Amsterdammers aanspreken.

17e eeuwse kunst

Van mooie doorkijken die uitnodigen om van de ene naar de andere ruimte te lopen tot de authentieke 17e-eeuwse kunst gecombineerd met eigentijdse meubels en natuurlijke rijke materialen. Nicemakers heeft zich grondig verdiept in de verschillende bestemmingen van de ruimtes. Veel materialen en elementen die al aanwezig waren zijn in ere hersteld of hergebruikt.

De l'Europe
De library room van De l'Europe

Zo is een aantal 17e eeuwse werken van Hollandse schilders die voorheen in de Heinekenkamer hingen en dus alleen zichtbaar waren voor gasten in die ruimte, nu opgehangen in de lounge en voor alle gasten zichtbaar. De schilderijen komen uit de privécollectie van de familie Heineken en zijn in het verleden aan het hotel - ook eigendom van de familie - geschonken.

Joyce en Dax Roll, eigenaren van Nicemakers over het proces: 'Het redesign van dit iconische hotel is een bijzonder moment in onze carrière. We kregen veel vertrouwen en vrijheid van De L'Europe voor dit prachtige project. We hebben ons verdiept in de mooie en rijke geschiedenis van het hotel om zowel bestaande als nieuwe gasten zich welkom te laten voelen. De unieke ligging maakt dat je vanaf verschillende kanten het hotel kunt zien, binnenkijken en betreden. Het 'openen' van nieuwe ruimtes nodigt uit om het hotel te komen ontdekken.'

Voor het uitwerken van de concepten en ontwerpen van Nicemakers is de eveneens Amsterdamse ontwerpstudio D/Dock aangetrokken. Zij hebben tevens het projectmanagement op zich genomen.

Over De L'Europe Amsterdam

De geschiedenis van het hotel De L'Europe Amsterdam gaat terug tot 1896. Ooit gebouwd op de restanten van de oude stadswal heeft het hotel zich ontwikkeld van exclusief hotel in het centrum van de stad tot een beschermer van Amsterdamse cultuur en stijl. De L'Europe Amsterdam biedt haar gasten 111 kamers en suites. In het souterrain is een luxe spa en een wellness.

De l'Europe
Het nieuwe restaurant Graziella in De l'Europe

Ook biedt het hotel haar gasten diverse restaurants en bars. Dit zijn restaurant Bord'Eau* waar chef Bas van Kranen de leiding heeft over de keuken, brasserie Marie en Freddy's bar, de legendarische bar waar wijlen Freddy Heineken graag kwam om te ontspannen. Nieuw in het f&b aanbod is restaurant Graziella, een laagdrempelig Italiaans concept.

Over Nicemakers

Nicemakers is een Amsterdams interieurontwerpstudio met projecten in het binnen- en buitenland onder leiding van Joyce Urbanus en Dax Roll. De projecten variëren van (boetiek) hotels tot high-end residenties. Nicemakers heeft naam gemaakt met het creëren van sfeervolle interieurs waarbij luxe materialen, warme kleuren en comfortabele stoffen worden gecombineerd met maatwerk meubilair, eigen ontwerpen en unieke vintage designstukken.


Bekijk deze collectie

Inrichting

Bij de inrichting van je horecazaak en je terras komt veel kijken. Je wilt dat de sfeer past bij het concept en je gasten aanspreekt. Er zijn veel aspecten waar je rekening mee moet houden. In deze collectie tips en inspiratie op het gebied van interieur en exterieur: van het interierontwerp tot meubilair en van routing tot sfeer.