Van der Valk gaat opleiden met Cosmo

Van der Valk gaat opleiden met Cosmo

Horecaketen Van der Valk is voor dit studiejaar een samenwerking aangegaan met Cosmo, een opleider in toerisme, recreatie, leisure en hospitality.

Dit laat Jolanda de Graaff van Van der Valk weten aan Misset Horeca. De Graaff werkt als overkoepelende hr-manager voor alle Van der Valk-vestigingen. Ze regelt de werving van trainees.

Naast Van der Valk werkt Cosmo samen met Roompot, De Kennemer Duincampings, Europarcs, Tui, Ardoer en bijvoorbeeld Libema.

Van der Valk en Cosmo

Studenten van Cosmo kunnen stagelopen in een van de 69 vestigingen van het familiebedrijf Van der Valk. Zowel in Nederland als in vestigingen over de grens. Het gaat om stageplaatsen in front office of meeting & events.

Studenten zitten op een van de Cosmo opleidingen; aan het Nova College te Haarlem (Manager Business Travel niveau 4) of aan de TUI Hospitality Academy in ’s-Hertogenbosch (Leidinggevende Travel & Hospitality, niveau 4).

Jolanda de Graaff, geeft aan dat Van der Valk met deze samenwerking een duidelijk doel voor ogen heeft. ‘Cosmo werkt informeel en praktijkgericht. Samen met de studenten kunnen wij als Van der Valk onze ambities waar maken.’

Cosmo Academy

In Nederland biedt Cosmo mbo-opleidingen in de leisure, travel en hospitality richting. ‘Ervaring leert dat hospitality skills het best worden ontwikkeld door ervaring in de praktijk. Cosmo werkt daarom al jaren samen met diverse vrije tijd-experts uit het bedrijfsleven zoals TUI, zodat theorie en praktijk goed op elkaar aansluiten.’

Anouk Starrenburg, opleidingsmanager Cosmo Academy Haarlem, vult aan: ‘partners als Van der Valk denken mee over de vak inhoud van onze opleiding. Dit zorgt voor continue innovatie van ons onderwijs. Bij Cosmo maken studenten veel praktijkuren door 2 stages maar ook in ons Stay or Go programma. In dit wekelijkse programma krijgen studenten een unieke dag bij of door branche gerelateerde bedrijven verzorgd.’