Zo zorg je voor een knus en warm winterterras

Zo zorg je voor een knus en warm winterterras

Jij wil jouw terras dit seizoen toch ook kunnen gebruiken als winterterras? Doe dit geheel coronaproof, en toch ook knus en beschut met InBetween Panels. Met deze tussenschermen heb je geen 1,5 meter afstand nodig op je terras.

Steeds meer gemeenten geven goedkeuring om de terrasvergunningen tot het einde van het jaar te verlengen. In deze tijd is dat enigszins goed nieuws voor de horecaondernemers die het terrasseizoen willen rekken om zo optimaal gebruik te kunnen maken van het toegestane aantal zitplaatsen in hun onderneming. Maar niemand gaat lekker lunchen, borrelen of dineren in de kou die gepaard gaat met r-maanden. Dus, hoe ga je hiermee om?

Warm, beschut én beschermd

tussenschermenIn veel gevallen leent de huidige opstelling van het terras zich er niet voor om er in het najaar intensief gebruik van te maken. Hiervoor dienen aanpassingen te worden gedaan om gasten, zelfs in kou, een comfortabel plekje te kunnen bieden.

Een van de oplossingen waarmee je al een aantal aandachtspunten tackelt, wordt geboden door Satelliet Meubelen met InBetween-tussenschermen.

Het InBetween Panel XL zorgt er bijvoorbeeld voor dat wind en kou minder invloed hebben, maar ook dat gasten beschermd zitten. Zolang je gasten namelijk warm, beschut, beschermd én gezellig kunnen zitten, zullen zij er geen probleem mee hebben om buiten plaats te nemen. Maar waar moet je (zeker in deze tijd) op letten bij het inrichten van een winterterras?

Tussenschermen

Creëer met doorzichtige tussenschermen knusse nisjes”

Bovenaan staat veiligheid. Zolang de anderhalve-meter-regeling voor binnen in de horeca ongewijzigd blijft, zullen we moeten profiteren van de middelen die bescherming bieden en waarmee de anderhalve meter afstand op het terras niet hoeft te worden gehanteerd. Neem bijvoorbeeld de InBetween Panels voor op het terras.

Creëer met meerdere tussenschermen doorzichtige nisjes waardoor je gasten knus, beschut en veilig bij elkaar kunnen zitten zonder dat de sfeer verloren gaat, en waarmee je tegelijk ook optimaal gebruik maakt van het aantal zitplaatsen op je terras.

Houd je gasten warm

Met beschutting komen we eigenlijk meteen op het volgende belangrijke punt: warmte.

Waar je misschien niet meteen aan denkt bij warmte, zijn parasols. Buiten het feit dat ze zorgen voor een sfeervolle overkapping, houden ze ook warmte vast. Parasols in combinatie met een compacte opstelling met bovengenoemde tussenschermen, behouden extra veel warmte die je anders snel kwijt bent.

Denk voor de warmtevoorziening aan heaters, verwarmende kussens op je terrasstoelen of aan dekentjes. Behalve dat een dekentje over je schoot extra warm is, ziet het er vaak ook erg uitnodigend en gezellig uit.

Warme glimlach

De uitstraling is sowieso belangrijk bij een winterterras. Pas dus comfortabel en uitnodigend terrasmeubilair toe, hang lampjes op, creëer een knusse uitstraling en zorg voor een gezellig muziekje op de achtergrond. Het lijken kleine dingen, maar het zijn de details die de gast doen overhalen om op jouw winterterras plaats te nemen. Warmte en sfeer gaan namelijk hand in hand.

Met dit allemaal gezegd te hebben, denk ook zeker aan je personeel. Zorg voor mooie vesten of jassen met bijvoorbeeld het logo van je zaak, zodat ze nog steeds herkenbaar zijn voor je gast, maar ze ook met een (warme) lach rondlopen.

Dit artikel is gesponsord door Satelliet Meubelen.