Michelin maakt Bib Gourmands voor 2021 in februari bekend

Michelin maakt Bib Gourmands voor 2021 in februari bekend

De bekendmaking van de nieuwe Bib Gourmands, een beloning van Michelin voor een goede prijs-kwaliteit verhouding, is op 11 februari 2021.

Naast de presentatie van de Michelinsterren worden ook de Bib Gourmands later onthuld dan gepland. De coronacrisis is de reden. Gwendal Poullennec, internationaal directeur van de Michelingidsen erkent dat de Nederlandse horeca voor grote uitdagingen blijft staan. 'Wij beloven die gespecialiseerde aanbevelingen te brengen die onze gebruikers van ons verwachten. We blijven eerlijk ten opzichte van de restaurateurs die geweldig werk leveren '

Restaurants komen in aanmerking voor een Bib Gourmand als zij een driegangen keuze menu aanbieden voor maximaal 39 euro. Natuurlijk moet de kwaliteit van het menu ook goed zijn.

Een woordvoerder van Michelin laat desgevraagd weten dat ‘de bekendmaking van de Bib Gourmand restaurants in Nederland is voorzien op 11 februari 2021.’

Eerder deze week maakte Michelin bekend de presentatie van de mutaties in de sterren uit te stellen tot 29 maart 2021. De Michelin gids voor Nederland van 2021 zal dit jaar uitsluitend in digitale vorm worden uitgebracht.

Wat doen de andere gidsen?

GaultMillau maakte ook al bekend haar gids en bijbehorende presentatie uit te stellen. Hiervoor is nog geen nieuwe datum vastgesteld. De Lekker 500 verschijnt dit jaar wel, zij het in aangepaste vorm.