Beer Geeks en Bierbrouwers zamelen opnieuw geld in voor ALS Nederland

Beer Geeks en Bierbrouwers zamelen opnieuw geld in voor ALS Nederland
(c) Rogier van Eijk, Biervaneijk

Voor de derde slaan de Beer Geeks en Nederlandse brouwers de handen ineen om gezamenlijk een bier te brouwen voor Stichting ALS Nederland. Er worden dit jaar zes verschillende bieren gebrouwen, op zes brouwlocaties verspreid door het land.

Het brouwen begint medio december en begin 2021 presenteren de brouwers en de Beer Geeks een sixpack speciaalbieren.

Het doel van de actie ‘Beer Geeks Beat ALS’ is om zoveel mogelijk geld op te halen voor Stichting ALS met als ludiek streefbedrag 66.666 euro. Achter de schermen en op de Facebookpagina word al hard gewerkt aan de actie en de eerste mijlpaal van 10.000 euro is al gehaald.

Dat de actie ook in 2020 moest doorgaan stond voor de organisatoren als een paal boven water. 'Het brouwen is elk jaar een feestje voor de brouwers', aldus de organisatie.

'Vorig jaar waren maar liefst 80 brouwerijen betrokken bij het brouwen van het bier ‘Road to Nowhere’. Zoveel brouwers op één locatie, is in dit bijzondere jaar niet haalbaar.'

Zo ontstond het idee om bij zes brouwerijen in Nederland te brouwen. Er worden met kleine groepjes brouwers zes verschillende bieren gebrouwen, met als resultaat een 6-pack bier voor het goede doel.

Social media en deelnemende brouwers

Dit jaar stellen brouwerijen Frontaal (Breda), Moersleutel (Alkmaar), Kompaan (Den Haag), Baxbier (Groningen), Walhalla (Amsterdam) en VandeStreek (Utrecht) hun ketels ter beschikking.

Ook openen deze craftbrouwers hun deuren voor brouwerijen die zich willen aansluiten bij de actie en/of grondstoffen willen doneren.

De actie Beer Geeks Beat ALS, die vorig jaar voor de e maal werd georganiseerd door de Facebook groep 'Beer Geeks', heeft ruim 109.000 euro opgehaald. Beer Geeks is een Facebook groep waarin liefhebbers van bier zich verenigen om hun passie voor speciaalbier te delen.