Omar Dahak maakt kerstpakketten met lokale ondernemers

Omar Dahak maakt kerstpakketten met lokale ondernemers
Omar dahak

Chef en mede-eigenaar van De Boterlap in Harderwijk en Ermelo, Omar Dahak, maakt samen met lokale ondernemers kerstpakketten.

‘Als je van de ene op de andere dag de deur van je zaak moet sluiten, wanneer er een streep gaat door alle opdrachten in je agenda, dan word je creatief. Kijkend naar kansen en zoekend naar mogelijkheden kwam een groepje Ermelose ondernemers met het plan een lokaal kerstpakket te maken,’ schrijven de initiatiefnemers.

Diverse Ermelose ondernemer die allemaal de crisis voelen, bundelen hun krachten en gaan samenwerken. Het pakket wordt echt lokaal. Van de verpakking tot de inhoud tot de aankleding. Alles wordt door lokale ondernemers verzorgt.

In het pakket zit een speciaal recept van chef Omar Dahak (De Boterlap) van truffel risotto. Met een video met live-cooking leert Omar de ontvangers van het pakket de kneepjes van het vak. Alle ingrediënten zitten zoveel mogelijk in het kerstpakket.

Er werken ongeveer 15 ondernemers mee aan het initiatief dat is gedoopt tot Lets Talk About Xmas.

Het pakket kost 65 euro (incl btw) maar heeft een winkelwaarde van 90 euro. Naast de ingrediënten voor de truffel risotto (en het recept) zit er ook wijn in, koffiebonen, een kaasplankje, chocolade, soep, brood met kruidenboter en nog een drankje in.

Boterlap

De Boterlap in Harderwijk, tweevoudig Terras Top 100 winnaar, opende in 2018 een tweede bedrijf in Ermelo, ook de Boterlap geheten. Ondernemers Gert Boonen en Omar Dahak namen in Ermelo De Schout van Ermel over. De zaak werd  grondig verbouwd en is omgedoopt tot De Boterlap Ermelo. In maart 2020 tijdens de eerste lockdown waren ze net twee jaar in bedrijf.