nieuws

Tweede vestiging De Boterlap opent in Ermelo

Café 3419

Tweevoudig Terras Top 100-winnaar De Boterlap uit Harderwijk opent een tweede zaak. Ondernemers Gert Boonen en Omar Dahak hebben in Ermelo een horecazaak overgenomen en na een verbouwing opent daar 15 maart De Boterlap Ermelo.

Tweede vestiging De Boterlap opent in Ermelo

Het succes van De Boterlap krijgt een vervolg buiten de stadsgrenzen van Harderwijk. Ondernemers Gert Boonen en Omar Dahak nemen in Ermelo De Schout van Ermel over. De zaak wordt  grondig verbouwd en wordt per 15 maart De Boterlap Ermelo.

Lees ook: Gert Boonen over Terras Top 100: ‘Iedereen maakt kans’

Gelijke capaciteit, kleiner terras

De nieuwe zaak wordt qua binnencapaciteit net zo groot als de originele De Boterlap, vertelt Gert Boonen. ‘Binnen komen er 120 zitplaatsen. Dat is ongeveer net zoveel als in Harderwijk. Het terras heeft ook 120 zitplaatsen, dus dat is dan wel weer ruim de helft kleiner.’

Boonen en Dahak waren niet actief op zoek naar een uitbreiding van portfolio. ‘Het is niet zo dat we per se een tweede zaak wilden.

Omar Dahak (l) en Gert Boonen (c) Michel Zoeter

Omar Dahak (l) en Gert Boonen

We liepen hier tegenaan en na gedegen onderzoek besloten we om geen compleet nieuw concept neer te zetten. Daarom komt er een tweede zaak van hetzelfde concept uit Harderwijk.’

Lees ook: ‘Nooit gedacht twee keer Terras Top 100 te winnen’

De Boterlap Ermelo op de rails zetten

Beide ondernemers gaan hun tijd verdelen over de twee bedrijven.  ‘We zullen in beide zaken aanwezig zijn, maar ik denk dat Omar met name in het begin veel in Ermelo aanwezig zal zijn om de keuken daar goed op de rails te krijgen’, aldus de tweevoudig winnaar van de Terras Top 100.

Binnenkort een complete reportage in Misset Horeca over de tweede De Boterlap in Ermelo

Reageer op dit artikel