Café de 1e Aanleg wordt bierlabyrint en bierwinkel

Café de 1e Aanleg wordt bierlabyrint en bierwinkel

Café de 1ste Aanleg in Heemstede wordt voor de duur van de lockdown een bierlabyrint en bierwinkel. Het monumentale pand in de winkelstraat met een hoofdingang en een zij-uitgang leent zich goed voor het opzetten van een labyrint.

Met wat creativiteit komen we er wel, aldus Kees Heger, eigenaar van Café de 1ste Aanleg. Hij bedacht het concept voor het bierlabyrint met zijn rechterhand René Brouwer.

Een winkel in speciaalbier waar klanten op zelf een bierpakket kunnen samenstellen. Dat is het bierlabyrint kort samengevat. Met afzetlint is een parcours uitgezet met aan weerzijden tafels die vol staan met speciaalbieren en gin-tonic’s op fles. Deelnemers worden bij de ingang met een 'covid proof-masker' geblindeerd waarna ze (begeleid) het parcours lopen en een mandje vullen met zes flesjes bier.

Aanraken is pakken en aan het eind van het parcours mag de blinddoek af en worden de flesjes in een geschenkverpakking meegegeven. Van dit winkelavontuur wordt een filmpje gemaakt dat, mits er toestemming voor gegeven wordt, gedeeld kan worden op social media.

Ook bier uit tap Café de 1e Aanleg mee naar huis

Voor wie geen zin heeft in een blind parcours is er ook de mogelijkheid gewoon een pakket samen te stellen. Daarnaast kan uit de zes tapkranen van het café gekozen worden voor 500cl beugelflessen die dan wel binnen 24 uur geconsumeerd moeten worden.

Café De 1e Aanleg, bierlabyrint

Het bierlabyrint is geopend op donderdagen van 15.00 uur tot 18.00 uur, vrijdagen van 15.00 uur tot 18.00 uur en zaterdagen van 12.00 uur tot 17.00 uur.