GaultMilllau 2021: waardering voor Le Pristine van Sergio Herman

GaultMilllau 2021: waardering voor Le Pristine van Sergio Herman

'Dé Nieuwkomer van het jaar' in de GaultMillau gids 2021 in België, is met een score van 16/20 Le Pristine van Sergio Herman in Antwerpen.

Maandag 23 november werd virtueel de 18e editie van de GaultMillau gids België gepresenteerd aan de horeca. De inspecteurs van de gids bezochten anoniem meer dan 1270 restaurants, waaronder meer dan 100 nieuwe adressen. De ceo van GaultMillau België, Marc Declerck, noemt de beslissing in maart-april om dit jaar wel een gids te publiceren, niet gemakkelijk. Maar met de publicatie van deze gids wil GaultMillau meer dan ooit de sector de aandacht geven die hij verdient en restaurateurs en gasten een toekomstperspectief bieden. 'Wanneer restaurants weer open kunnen, wordt de gids een onmisbaar instrument voor wie prachtige adressen wil ontdekken of herontdekken.'

Over Le Pristine

The Pristine maakte bij GaultMillau België een sensationele intrede in de gids met 16/20 punten. Daarmee werd het restaurant verkozen tot Nieuwkomer van het Jaar. 'Het is uitzonderlijk dat een nieuwe zaak direct zo hoog scoort', aldus Declerck. 'Maar Sergio Herman is dan ook niet een van de minste.'

Le Pristine, dat staat voor puur, opende de deuren in juli 2020. Het kloppende hart van het modedistrict in Antwerpen kreeg daarmee een culinaire hotspot met enerzijds restaurant Le Pristine en anderzijds café Le Pristine. Het bedrijf combineert het beste van het Zeeuwse terroir met de klasse en flair van Italië. Internationaal geïnspireerd maar met een focus op lokale producten.

Sergio Herman

Le Pristine

De naam Le Pristine komt van het Engelse woord ‘Pristine’ en betekent puur en authentiek. Twee sleutelwoorden die Herman in elk project dierbaar zijn. Het is een Engels woord maar tegelijkertijd voelt het erg Frans. Met deze verwijzing wordt de link gelegd naar de gastronomische brasseriecultuur en wordt tegelijkertijd het internationale karakter onderstreept.

Nick Bril in GaultMillau

August waar chef-kok Nick Bril culinair verantwoordelijk is staat met 15/20 punten in de gids. The Jane van Sergio Herman, waar Nick Bril chef-kok is, heeft 18 punten.

Nick Bril
Nick Bril in August, foto Marcel van Hoorn.

Chef van het Jaar 2021

De titel van Chef van het Jaar 2021 keert dit jaar terug naar Christophe Pauly van het restaurant Le Coq aux Champs in Soheit-Tinlot. 'Christophe Pauly werkt met de beste ingrediënten, vaak uit Wallonië en als NorthSeaChef kiest hij voor het beste dat onze vissers terugbrengen. Net als de beste chefs getuigt hij van zijn creativiteit en zijn technische kwaliteiten door te verrassen met uitzonderlijke desserts, licht, luchtig of leuk', legt de redactie uit. 'De finesse en de perfecte balans van de gerechten zijn twee terugkerende kenmerken van zijn stijl', bevestigt Declerck.

De winnaars van de verschillende prijzen zijn:

-        Gastvrouw van het Jaar: Marieke Moyaert (Schatteman - Hertsberge)

-        Italiaan van het jaar: Gellius (Knokke-Heist)

-        Aziaat van het jaar: Saito Harumi (Samurai - Brussel)

-        Terras van het jaar: Brugmann (Brussel)

-        Restaurant met het mooiste design: Cuchara (Lommel)

-        Sommelier van het jaar: Tom Ieven (Hof van Cleve - Kruisem)

-        Dessert van het jaar: Nuance (Duffel)

-        Brouwerij van het jaar: Bar Bulot (Brugge)

-        Gastro-bistro van het jaar: Les Potes au Feu (Namen)

-        Ambachtsman van het jaar: Michaël Rewers (Bistrot du Nord - Antwerpen)

-        Groenteschotel van het jaar: Brutal by Bruut (Brugge)

-        Nieuwkomer van het jaar: Le Pristine (Antwerpen)

-        Nieuw concept van het jaar (nieuwe prijs): Bartholomeus (Knokke-Heist)

-        Wijnkaart van het jaar: Arden (Château de Vignée - Rochefort)

-        Bierkaart van het jaar: La Marelle (Blaregnies)

- Prijsplezier van het jaar: Rizoom (Gent), Ventre Saint Gris (Brussel) en La Gare d'Hamois (Hamois). De 3 ontdekkingen van het jaar: Blanc by Aytems (Saint-Trond), La Bonne chère (Brussel) en Quai n ° 4 (Aat).

GaultMillau Nederland

GaultMillau Nederland stelt de lancering van haar restaurantgids voor 2021 tot nader order uit. Dit geldt ook voor de award-uitreiking die altijd voorafgaat aan de gidspresentatie.