Ter Marsch & Co en Vitam winnaars Best Burger Benelux

Ter Marsch & Co en Vitam winnaars Best Burger Benelux
Vlnr: Eigenaar Pim de Lange, Rohini Atwaroe en Mitch Kramer van Ter Marsch & Co

The Best Burger Benelux competitie in het MECC Maastricht is gewonnen door Ter Marsch & Co Amsterdam en Vitam Catering Bovag in Bunnik. Er waren in totaal negen deelnemers in twee categorieën, die allemaal in de prijzen vielen.

Chef Roland Biermans van Vitam Catering maakte een Oosterse avocadoburger met gerookte watermeloen. Door te spelen met techniek, smaak en textuur leek de meloen op tonijn. Daarbij gebruikte hij toppnigs als zwarte citroen en Yuzu-bolletjes. Biermans serveerde de burger op een bun gemaakt van groene pasta. Biermans nam niet voor het eerst de winnende beker mee naar huis. In januari maakte hij tijdens de Horecava 2020 al het Lekkerste Broodje Catering.

hamburger

Winnaar Best Burger Benelux Plant-based

Hamburger met twee prijzen

Ter Marsch & Co presenteerde een double burger van Nederlands dry aged rib-eye en Japans Wagyu met onder meer zoetzure komkommer, mini bok-choy, bulgogi pulled pork, geroosterd buikspek, rode ui en nori casave chips. Het is de tweede keer dit jaar dat deze burger in de prijzen valt. Rohini Atwaroe van Ter Marsch & Co in Rotterdam won hiermee de Lekkerste Hamburger tijdens de Lekkerste Wedstrijden op de Horecava 2020. ‘Maar ondertussen heeft de burger een evolutie doorgemaakt’, zegt Mitch Kramer van Ter Marsch & Co. ‘En we hebben een aantal ingrediënten uit Zuid-Amerika gebruikt, dat was één van de voorwaarden van de wedstrijd.’

hamburger

Winnaar Best Burger Benelux Meat-based

Surrealistische setting

In totaal heeft Ter Marsch & Co in 2020 drie prijzen in de wacht gesleept. Mitch Kramer won namelijk Het Lekkerste Frietje op de Horecava 2020. ‘Onwerkelijk dat we weer weglopen met een beker. In deze barre tijden zijn we blij dat we dit nog mogen doen.’ De setting in het MECC was wel heel anders dan in de RAI. ‘Heel surrealistisch om met dertig man in een hal te staan die drie voetbalvelden groot is, waar normaal duizenden mensen lopen.’

Uitslag Best Burger Benelux Meat-based

Winnaar: The Gojira-burger van Ter Marsch & Co Amsterdam en Rotterdam
Prijs: voucher van LA Streetfood ter waarde van €750

Tweede plek: Rollin Stoned Burger van La Chapelle in Genk
Prijs: verzorgde reis naar Ballymaloe Estate in Ierland

Derde plek: De Frieslan Burger van M’n Zusje in Drachten
Prijs: voucher voor 10.000 servetten van Horecalab

Vierde plek: The Original Burger van Het Spaans Huis in Tervuren
Prijs: Pablos Choice chips warmer en een pallet Pablos Choice Tortilla Chips

Vijfde plek: De Inglewood Burger van Socal Kitchen in Wevelgem
Prijs: LA Streetfood verrassingspakket

Uitslag Best Burger Benelux Plant-based

Winnaar: The Set Me On Fire Burger van Vitam Catering Bovag in Bunnink
Prijs: voucher van LA Streetfood van €750

Tweede plek: The Wicker van De Daltons in Voorthuizen
Prijs: pallet Pablos Choice Tortilla Chips

Derde plek: The Yeloow Cab Burger van Dr. Plant in Leeuwarden
Prijs: voucher voor 10.000 servetten van Horecalab

Vierde plek: The Sweet van Pistache Streetfood in Valkenburg
Prijs: Pablos Choice chips warmer

De vijfde kandidaat had zich afgemeld voor de wedstrijd.

Battle zonder toeschouwers

De Best Burger competitie werd georganiseerd door LA Streetfood en het MECC Maastricht. De competitie zou plaatsvinden tijdens de BBB Maastricht. Die beurs is vanwege corona naar volgend jaar verplaatst. De beurs kon toch doorgaan, in een hal zonder toeschouwers. De kandidaten kregen dertig minuten de tijd om vijf dezelfde burgers uit te serveren aan de vakjury onder leiding van Pierre Wind. De burgers werden beoordeeld op het samenspel van smaken, creativiteit, originaliteit, uitstraling, het uitserveren en de presentatie.

Onderwerpen beheren

Mijn artikeloverzicht kan alleen gebruikt worden als je bent ingelogd.