Chef Roland Biermans van Vitam Catering maakte een Oosterse avocadoburger met gerookte watermeloen. Door te spelen met techniek, smaak en textuur leek de meloen op tonijn. Daarbij gebruikte hij toppnigs als zwarte citroen en Yuzu-bolletjes. Biermans serveerde de burger op een bun gemaakt van groene pasta. Biermans nam niet voor het eerst de winnende beker mee naar huis. In januari maakte hij tijdens de Horecava 2020 al het Lekkerste Broodje Catering.
Hamburger met twee prijzen
Ter Marsch & Co presenteerde een double burger van Nederlands dry aged rib-eye en Japans Wagyu met onder meer zoetzure komkommer, mini bok-choy, bulgogi pulled pork, geroosterd buikspek, rode ui en nori casave chips. Het is de tweede keer dit jaar dat deze burger in de prijzen valt. Rohini Atwaroe van Ter Marsch & Co in Rotterdam won hiermee de Lekkerste Hamburger tijdens de Lekkerste Wedstrijden op de Horecava 2020. ‘Maar ondertussen heeft de burger een evolutie doorgemaakt’, zegt Mitch Kramer van Ter Marsch & Co. ‘En we hebben een aantal ingrediënten uit Zuid-Amerika gebruikt, dat was één van de voorwaarden van de wedstrijd.’
Surrealistische setting
In totaal heeft Ter Marsch & Co in 2020 drie prijzen in de wacht gesleept. Mitch Kramer won namelijk Het Lekkerste Frietje op de Horecava 2020. ‘Onwerkelijk dat we weer weglopen met een beker. In deze barre tijden zijn we blij dat we dit nog mogen doen.’ De setting in het MECC was wel heel anders dan in de RAI. ‘Heel surrealistisch om met dertig man in een hal te staan die drie voetbalvelden groot is, waar normaal duizenden mensen lopen.’
Uitslag Best Burger Benelux Meat-based
Winnaar: The Gojira-burger van Ter Marsch & Co Amsterdam en Rotterdam
Prijs: voucher van LA Streetfood ter waarde van €750
Tweede plek: Rollin Stoned Burger van La Chapelle in Genk
Prijs: verzorgde reis naar Ballymaloe Estate in Ierland
Derde plek: De Frieslan Burger van M’n Zusje in Drachten
Prijs: voucher voor 10.000 servetten van Horecalab
Vierde plek: The Original Burger van Het Spaans Huis in Tervuren
Prijs: Pablos Choice chips warmer en een pallet Pablos Choice Tortilla Chips
Vijfde plek: De Inglewood Burger van Socal Kitchen in Wevelgem
Prijs: LA Streetfood verrassingspakket
Uitslag Best Burger Benelux Plant-based
Winnaar: The Set Me On Fire Burger van Vitam Catering Bovag in Bunnink
Prijs: voucher van LA Streetfood van €750
Tweede plek: The Wicker van De Daltons in Voorthuizen
Prijs: pallet Pablos Choice Tortilla Chips
Derde plek: The Yeloow Cab Burger van Dr. Plant in Leeuwarden
Prijs: voucher voor 10.000 servetten van Horecalab
Vierde plek: The Sweet van Pistache Streetfood in Valkenburg
Prijs: Pablos Choice chips warmer
De vijfde kandidaat had zich afgemeld voor de wedstrijd.
Battle zonder toeschouwers
De Best Burger competitie werd georganiseerd door LA Streetfood en het MECC Maastricht. De competitie zou plaatsvinden tijdens de BBB Maastricht. Die beurs is vanwege corona naar volgend jaar verplaatst. De beurs kon toch doorgaan, in een hal zonder toeschouwers. De kandidaten kregen dertig minuten de tijd om vijf dezelfde burgers uit te serveren aan de vakjury onder leiding van Pierre Wind. De burgers werden beoordeeld op het samenspel van smaken, creativiteit, originaliteit, uitstraling, het uitserveren en de presentatie.