Primeur voor AnyTyme: eerste locatie zonder zitplaatsen

Primeur voor AnyTyme: eerste locatie zonder zitplaatsen
Gabriël en Michel Oral, de nieuwe AnyTyme-ondernemers

De broers Gabriël en Michel Oral openen eind oktober een AnyTyme-locatie die puur gericht is op afhalen en bezorgen. Hun bedrijf, Eetcafé Toscane in Borne, wordt omgebouwd tot AnyTyme Toscane. Het is de eerste binnen de formule zonder zitplaatsen.

De nieuwe AnyTyme bevindt zich in een woonwijk in Borne, tegen Hengelo aan. Het aanbod van AnyTyme Toscane is een mix van het eetcafé-menu en het AnyTyme-assortiment. Eetcafé Toscane is onder meer gespecialiseerd in pizza’s, shoarma en verschillende grillgerechten. De zaak, met 24 zitplaatsen, heeft altijd veruit de meeste omzet uit afhalen en bezorgen gehaald. Met AnyTyme Toscane richten de ondernemers zich puur en alleen daarop.

Idee ontstond voor corona

Gabriël en Michel Oral namen Eetcafé Toscane in 2015 over van hun ouders, die de zaak in 2012 openden. Het idee voor dit combi-concept ontstond al voor corona, zegt Gabriël Oral. ‘Afhalen en bezorgen is onze core business. Traditioneel haalden we daar altijd 80 procent van de omzet mee binnen. Maar we wilden iets meer bieden dan pizza en shoarma. Vroeger heeft hier een cafetaria gezeten, vandaar de gedachte om daar iets mee te doen. Sinds Hanos een jaar geleden in Hengelo opende, hebben we een goede relatie opgebouwd. Zodoende kwamen we in contact met AnyTyme.’ Corona heeft het proces versneld. ‘Mensen komen niet meer ter plekke eten. Af en toe hebben we een tafeltje, maar 95 procent is afhalen en bezorgen. Daar gaan we nu volledig op inspelen.’

AnyTyme Toscane

Compact aanbod

Voor het aanbod van AnyTyme Toscane hebben de broers een aantal items van hun oorspronkelijke menu geschrapt en een deel van het AnyTyme-assortiment toegevoegd. ‘We willen het aanbod compact houden zodat we het goed aankunnen en de bestellingen ook goed aankomen. We hebben de tien populairste pizza’s gekozen, gemaakt met ons eigen deeg en eigen sauzen. Daarnaast hebben we shoarma en saté. Spare ribs gaan eruit, want er zijn genoeg concurrenten die dat al goed doen. Met AnyTyme kiezen we de toppers onder de loaded fries, hamburgers en snacks.’

Bezorging en verpakkingen

Duurzaamheid wordt een belangrijke pijler van AnyTyme Toscane. ‘We gaan zoveel mogelijk met e-bikes bezorgen, zes of zeven stuks. Voor grotere partijen of bestellingen die richting Hengelo moeten, willen we uiteindelijk een elektrische bezorgauto aanschaffen. Qua verpakkingen kiezen we voor suikerriet of papier.’

Eind oktober van start

Halverwege oktober worden de bakwand en andere apparatuur geplaatst. Daarna gaan de ondernemers een week proefdraaien en hopen ze eind oktober van start te kunnen met AnyTyme Toscane.