Eerste groothandel bijt: Macaroni Baloni binnenkort bij Bidfood

Eerste groothandel bijt: Macaroni Baloni binnenkort bij Bidfood
Foto: Herbert Wiggerman

De Macaroni Baloni staat aan de vooravond van een landelijke doorbraak. De snack van Daan's Corner in Zeist wordt opgenomen in het assortiment van Bidfood. Als het aan eigenaar Daniël Bergman ligt, is dat pas het begin.

De snack van Daan’s Corner bestaat uit macaroni, Hollandse groenten, verschillende specerijen en een kaassaus van cheddar, roomkaas, mozzarella en kruidenkaas. De Macaroni Baloni is vegetarisch, halal en wordt gemaakt  in twee varianten: de 100 grams voor cafetaria’s en lunchrooms en de 35 grams als vegetarisch bittergarnituur of amuse voor de horeca. De snack is ontwikkeld door eigenaar Daniël Bergman, maar wordt inmiddels geproduceerd door Lodewyck Gourmet in Nieuw-Vennep.

Meerdere gesprekken

De ondernemer was op zoek naar een groothandel om het product te vermarkten, en Bidfood is nu de eerste die de snack opneemt in het assortiment. De grossier laat weten dat de snack waarschijnlijk in de tweede helft van september bestelbaar is. Ook zijn er gesprekken gaande met andere groothandels. Daarnaast wil de ondernemer de snack in België aan de man brengen.

Kans op prijs

De Macaroni Baloni is tevens deelnemer aan de Amsterdam Food Pitch, de verkiezing voor het lekkerste product van Nederland die wordt georganiseerd door groothandel De Kweker. De finalisten worden 25 september bekendgemaakt, de finale is op 5 november.

Macaroni Baloni