Coronacrisis nekt Frites Atelier Arnhem

Coronacrisis nekt Frites Atelier Arnhem
Frites Atelier Antwerpen. Foto: Peter Roek

Frites Atelier in Arnhem is permanent gesloten. De kleine zaak kan naar verluidt niet opereren in een 1,5 meter-samenleving. Het bedrijf gaat op zoek naar een nieuwe locatie in Arnhem.

Dat meldt de Gelderlander. Frites Atelier in het centrum van Arnhem, dat op 1 november 2016 opende, heeft niet de ruimte om de coronaregels goed na te leven, zegt mede-eigenaar John Jansen tegen Snackkoerier. ‘De regelgeving stelt ons niet in staat om die zaak te exploiteren. Het is een heel mooie plek, maar het is te klein om mensen te kunnen bedienen.’ Bovendien kunnen de bekende sauspotten niet gebruikt worden, een belangrijk onderdeel van het concept van topkok Sergio Herman.

Gesloten sinds maart

De zaak in Arnhem werd in het begin van de coronacrisis gesloten en is sindsdien niet meer open geweest. Hoewel dat financiële gevolgen had voor de locatie, is dat volgens Jansen niet de reden van de sluiting. Wel gaat Frites Atelier op zoek naar een andere locatie.

Alleen Frites Atelier Den Haag blijft over

Frites Atelier Den Haag is de enige overgebleven locatie in Nederland. Deze zaak is iets groter en volgens Jansen daardoor wel exploiteerbaar. Frites Atelier in Utrecht sloot in november 2019 de deuren al en het bedrijf is ook daar bezig met een nieuwe, grotere locatie.

Frites Atelier Gent

Frites Atelier in Gent

Grotere zaken in België

Het concept van topkok Sergio Herman maakt het laatste jaar een ontwikkeling door van to go naar meer eat in. Daardoor zijn de kleine winkelruimtes, waar Frites Atelier in Nederland mee begon, niet meer toereikend. Het menu is onder meer uitgebreid met huisgemaakte snacks. Frites Atelier heeft in 2019 drie grote zaken met meer zitplaatsen geopend in Gent, Antwerpen en Brussel.