Derlon Hotel Maastricht viert 150 jarig bestaan

Derlon Hotel Maastricht bestaat dit jaar 150 jaar. Een jubileum dat gevierd mag worden, maar de coronamaatregelen zetten een streep door veel festiviteiten. Die schuiven nu door naar 2021.

Met het uitbrengen van een speciaal jubileum magazine, neemt Derlon haar gasten mee op reis door de geschiedenis, kan men nader kennis maken met de mensen zowel voor als achter de schermen en worden speciale evenementen en arrangementen verder toegelicht.

Louis Désiré Derlon

Anderhalve eeuw geleden vestigt Louis Désiré Derlon zich in Maastricht. Hij introduceert er oesters, foie gras en tal van andere typische gerechten uit de Franse keuken. Visionair als hij is, heeft hij heel goed in de gaten dat de economische bedrijvigheid mogelijkheden biedt voor de vestiging van een chique slaapgelegenheid. In 1870 koopt hij het huidige Derlon Hotel Maastricht. Nu,150 jaar later, is Derlon uitgegroeid tot een begrip. In Nederland, maar ook daarbuiten.

Feestjaar

Ter gelegenheid van het 150-jarig bestaan worden er speciale arrangementen en evenementen georganiseerd in 2021. Op muzikaal gebied biedt Derlon fantastische artiesten. Zo is er een diner concert van Carel Kraayenhof en Leoni Jansen. Ook geeft de welbekende Meester Patissier en Meester Boulanger Robert van Beckhoven een bijzondere theatrale food experience.

Sione Götte, Directeur Derlon Hotel Maastricht: ‘Al in 1905 maakte Derlon deel uit van het selectieve groepje horecazaken (Amstelhotel, Hotel de l’Europe, het Victoria Hotel in Amsterdam en het Rijnhotel in Arnhem) dat een vermelding krijgt in de allereerste Michelingids. We zijn er trots op dat Derlon, gebouwd op de fundamenten van het oorspronkelijk onderkomen, na al die jaren nog steeds een begrip is in binnen-, en buitenland.’

‘Een spectaculair stuk geschiedenis, goed geconserveerde resten van de Romeinse nederzetting aan de Via Belgica, daterend uit het begin van onze jaartelling en compleet voorzien van een waterput, een toegangspoort en delen van een tempel voor oppergod Jupiter, wordt hier nog steeds prijsgegeven.’

Derlon Hotel Maastricht Beschikt over 45 hippe-, deluxe-, en premium deluxe hotelkamers, 3 suites, 2 city appartementen en meerdere vergader-, en evenement mogelijkheden (tot 250 personen).