Merlet in Schoorl start met après ski take away bar

Hotel-restaurant Merlet in Schoorl heeft een après ski take away geopend. 'Het is niet de bedoeling dat het een heel groot feest gaat worden, maar heimwee naar de piste heeft mij op het idee gebracht,' aldus ondernemer Martin van Bourgonje.

Het hotel-restaurant Merlet in Schoorl heeft naast een restaurant met Michelinster (van chef Jonathan Zandbergen) ook een grand-café met de naam Bourgogne. Dit grand-café is geheel gericht op afhaal en de nieuwe après ski dient als aanvulling op de al verkrijgbare maaltijden.

‘Schoorl heeft geen bergen, maar wel de hoogste duinen van Nederland en hoe leuk is het dat mensen na een wandeling even een gerechtje en een consumptie kunnen afhalen aan de voet van de Schoorlse duinen.’

Op het terras is een walk-thru georganiseerd langs een versierd Alpen-landschapje en over een witte ondergrond lopen bezoekers naar de take away bar. ‘We zien dat mensen ook veel selfies maken, misschien wel voor hun kerstgroet.’

Op vrijdag, zaterdag en zondag is het ook mogelijk om gebruik te maken van de speciaal ingerichte toiletservice.

Vanuit de bar kunnen mensen koffie of thee afhalen, (alcohol vrije) Glühwein, warme chocolademelk (met slagroom), erwtensoep, Goulash en zoetigheden en snacks.

Door de hotelkamers van Merlet mag het restaurant in bedrijf blijven om diners te serveren aan mensen die er ook blijven slapen. Daarnaast richt de ondernemer zich op afhalen en levert hij samen met collega’s kerstboxen voor thuis.