KrokettenKunst ziet belangstelling uit de horeca toenemen

KrokettenKunst ziet belangstelling uit de horeca toenemen
Vlnr: Rien, Robby en Edel Prinsen. Beeld: VanVlietFotografie

KrokettenKunst in het Drentse Nieuw-Weerdinge is goed bezig om naam te maken met ambachtelijke kroketten en bitterballen. Voormalig cafetariahouders Rien en Edel Prinsen hebben een aantal mooie orders uit de horeca binnengehaald en de snacks zijn zelfs in Brabant en Limburg gewild.

De nieuwe onderneming van Rien en Edel Prinsen, die eind 2019 stopten met Cafetaria Prinsen, trok al snel de aandacht van bedrijven in de regio. Zo maakt KrokettenKunst een limoncello-kroket (met kip, pijnboompitjes en limoncello) voor Drunken Monkey in Peize. Deze limoncello is onlangs uitgeroepen tot beste ter wereld.

Bitterballen voor Baxbier

KrokettenKunst gaat daarnaast bitterballen maken voor de Baxbier brouwerij in Groningen. ‘Een geweldige opdracht’, zegt Rien Prinsen. ‘We gaan een rundvleesbitterbal maken met Koudvuur, een donker bier met een rokerige smaak. En we maken een bitterbal met geitenkaas, vijgen en een fruitige Tripel. In eerste instantie gaat het om bitterballen voor het proeflokaal van Bax. Als dat aanslaat, kijken we verder.’

kroketten

Kroketten voor Piepers en Paupers

De voormalige cafetariahouders hebben ook branchegenoten enthousiast weten te maken. Piepers en Paupers van Jan Willems en Alida van Dellen, die dit voorjaar openen in Veenhuizen, gaan ook samenwerken met KrokettenKunst. Rien Prinsen maakt exclusief kroketten met rundvlees van het Lakenvelder ras en kroketten en bitterballen in samenwerking met brouwerij Maallust en kaasmakerij Kaaslust in Veenhuizen. En voor restaurant Wollegras in Weiteveen maakt Prinsen een seizoenskroket met kaas van schapen die naast het restaurant in de wei lopen.

Kroketten naar het Zuiden

De belangstelling voor KrokettenKunst komt niet alleen uit de eigen regio. ‘We maken viskroketten voor een aantal viszaken in Brabant. En we hebben een aanvraag binnen voor zoervleisj-kroketten voor een ondernemer in Limburg.

25 jaar in de cafetariabranche

Rien en Edel Prinsen stopten eind 2019 na 25 jaar met Cafetaria Prinsen in Nieuw-Weerdinge. Met KrokettenKunst leggen ze zich volledig toe op de productie en verkoop van ambachtelijke kroketten. Hun cafetaria is nu een ‘kroket atelier’. Ook zoon Robby Prinsen maakt onderdeel uit van het team.