Samensmelting in de softijsmarkt: Win Equipment en Nic Nederland bundelen krachten

Samensmelting in de softijsmarkt: Win Equipment en Nic Nederland bundelen krachten
Vlnr: Carl Diepenbroek, Rob Cramer en Fred Zorge

Softijsmachineleverancier Win Equipment gaat samenwerken met Nic Nederland, leverancier van softijs- en milkshakeproducten. De twee partijen willen ondernemers gezamenlijk ondersteuning en concepten aanbieden.

Moederbedrijf Orkla, waar Nic Nederland onderdeel van is, heeft een meerderheidsbelang van 70 procent genomen in Win Equipment, producent en leverancier van softijs- en milkshakesmachines van Nissei. Eigenaren Rob Cramer en Fred Zorge blijven aandeelhouders en voeren samen met Carl Diepenbroek, ceo van Nic Benelux, vanaf heden de directie van Win Equipment.

Kenniscentrum voor softijs

‘De samenwerking maakt het mogelijk het productaanbod nog beter af te stemmen op de klant en een nog betere verkoopondersteuning te geven’, zo laten beide partijen weten. ‘Ook biedt de samenwerking een stevige basis, waarin continuïteit gewaarborgd is en hét kenniscentrum op het gebied van softijs in Nederland wordt gevormd.’

Keuzevrijheid blijft

Volgens Charlotte Beek van Nic Nederland behouden ondernemers hun keuzevrijheid. ‘Iedereen is vrij om de machine en de ijsmix te kiezen die men wil. Wij hebben deze stap gezet om de markt beter te kunnen bedienen, om in te spelen op de behoeften van de klant én een groter productaanbod te creëren.’ Win Equipment en Nic Nederland willen samen ijsconcepten aanbieden, maar daar zijn nog geen concrete plannen voor.

Fred Zorge van Win Equipment is blij met de samenwerking. ‘Dit is belangrijk voor onze groei, omdat we met name in de export mogelijkheden zien in de landen waar Orkla en Nic al actief zijn, maar wij nog niet.’