Melissa de Kolf maakt Lekkerste Tosti van 2020

Melissa de Kolf maakt Lekkerste Tosti van 2020
De winnaar van de Lekkerste Tosti 1010

Melissa de Kolf van Lekkerrr by Amersfoort heeft de Lekkerste Tosti van 2020 gewonnen op de Horecava. Ze overtuigde de jury met haar creatie 'Tosti by Melissa'. Ze is daarmee ook nog eens de allereerste, omdat deze categorie voor het eerst werd georganiseerd.

De voorzitter van de proefjury van de Lekkerste Tosti, Steven Strijbosch (CityGuys), was vol lof over de winnende tosti. In het recept van de winnende tosti van deze eerste editie werd, naast de basis van boerenbrood, jackfruit gebruikt als vulling. De vlezige bite in combinatie met barbecuesaus (met een ‘zoetje’) bracht de jury tot een unaniem oordeel. De tosti is niet alleen voor vegetariërs een prima keuze; hij is ook nog eens vegan.

de Lekkerste Tosti

De winnende tosti

Vier prijzen binnen één bedrijf

Met de winnende tosti heeft het team van Lekkerrr by Amersfoort en Kwalitaria Lekkerrr Hoogzandveld in Nieuwegein (van ondernemers Peter en Edith de Rijk) hun vierde prijs binnengehaald. Eerder won Sander Smakman de Lekkerste Hotdog, en in diezelfde categorie pakte Peter de Rijk het zilver. Vincent Kuik, werkzaam in de zaak in Amersfoort, won de prijs voor de lekkerste vegetarische hotdog.

The Banana Club en de Mustang

Marieke Damen van The Tosti Club in Breda won zilver met The Banana Club, een tosti gemaakt met glutenvrij bananenbrood, geitenkaas, marmelade van kersen, gegrilde courgette, babyspinazie en geraspte appel. De derde plek was voor Robbert Jan de Veen van de Daltons in Voorthuizen. Hij maakte de Mustang, onder meer avocado, tonijn, ei, cheddar en huisgemaakte honing-dillesaus.

de Lekkerste Tosti

Vlnr: Marieke Damen (2), Melissa de Kolf (1) en Robbert de Veen (3)

Vakwedstrijden sinds 1984

De Lekkerste Tosti is onderdeel van de Lekkerste Wedstrijden, vakwedstrijden die al sinds 1984 jaarlijks plaatsvinden tijdens de Horecava. De wedstrijden zijn bedoeld voor professionals, werkzaam bij horecabedrijven.

De opdracht was om ter plaatse op het podium, binnen acht minuten, vijf identieke creaties te maken, welke door de vakjury werden geproefd en beoordeeld. Er werd gelet op uitstraling, creativiteit, smaakbeleving, eetbaarheid, samenstelling en inkoopprijs. Maar bovenal moest de tosti een uniek en spraakmakend karakter tonen.

Aan de finale van deze vakwedstrijd deden kandidaten mee. De Lekkerste Tosti 2020 is een initiatief van de stichting Lekkerste Wedstrijden.