Bedrijfsleider Restaria leeft zich nu uit in eigen cafetaria

Bedrijfsleider Restaria leeft zich nu uit in eigen cafetaria

Wilco van Seccelen heeft samen met zijn vrouw Chantal Cafetaria 't Hout in Helmond overgenomen. Van Seccelen was tot voor kort bedrijfsleider bij Restaria Helden en heeft de formule helpen opzetten. Hij groeide op in een cafetariafamilie en heeft veel ervaring in de branche.

Van Seccelen (41) heeft maandag 16 december de sleutel gekregen van Cafetaria ’t Hout en is donderdag 19 december om 16.00 uur opengegaan. De cafetaria bestaat al meer dan 40 jaar en is in 2011 vernieuwd, onder de toenmalige eigenaar Ton Romonesco. De afgelopen anderhalf jaar is de zaak in handen geweest van mevrouw Han Jing Li.

Cafetaria 't Hout

Restaria Helden

Tot voor kort was Wilco van Seccelen bedrijfsleider bij Restaria Helden. Hij heeft de formule mede vormgegeven en ging vervolgens in 2017 bij de vestiging in Helden aan de slag. ‘Restaria is een geweldig mooi bedrijf, maar ik was op zoek naar iets voor mezelf’, zegt Van Seccelen.

Ambachtelijke snacks en friet

Zelf snacks maken is een passie van hem; bami- en nasiballen, huisgemaakt stoofvlees, satésaus en gehaktballen uit de jus. ‘Zo heeft mijn vader het ook altijd gedaan. Bij Restaria Helden lukt zoiets niet, daar is het een te groot bedrijf voor. Ik heb nu een leuke cafetaria met 25 zitplaatsen, net buiten het centrum in een woonwijk. Ik draai overdag mis en place en ga vanaf 16.00 uur open. Ik kan mijn passie uitleven, dat is zo’n heerlijk gevoel.’

Van Seccelen snijdt ook zelf de aardappelen voor de verse friet. ‘Dat is een werkje, maar je krijgt er iets voor terug. Je proeft toch een verschil met aardappels die gesneden binnenkomen. Ik vind het nóg lekkerder.’

Cafetaria 't Hout

Frietje Topa is groot succes

Dé hit van Cafetaria ’t Hout is Frietje Topa, tien jaar geleden uitgevonden door Ton Romonesco. ‘Dat is friet met tzatzikisaus, verse kipkebab van het spit, ui en Vlammensaus’, legt hij uit. ‘Ton heeft mij precies uitgelegd hoe ik het moet maken, ik wil het natuurlijk wel goed doen.’

Want mensen staan in de rij voor Frietje Topa, bij iedere bestelling zit er wel één, zegt de nieuwe eigenaar. ‘Vanaf het moment dat we open waren, niet normaal. Het is belangrijk dat ik alles op voorraad heb, want ze gaan als warme broodjes over de toonbank.’

Cafetaria 't Hout

Wilco van Seccelen met Frietje Topa.

Opgegroeid in familiebedrijf

Van Seccelen (41) is opgegroeid in een familiebedrijf. Zijn vader en oom begonnen met ’t Stationneke in Deurne, en later ook in Helmond en Asten. Wilco liep vanaf zijn twaalfde rond in het bedrijf, en heeft de vestiging in Asten gerund van 2010 tot 2015.

Nadat hij tussendoor als bedrijfsleider in een grand café werkte, werd hij in 2017 gevraagd om te helpen de Restaria-formule op te zetten. In Helden is hij vervolgens tweeënhalf jaar aan de slag gegaan als bedrijfsleider.

Werken aan stabiele omzet

Vooralsnog sluit Van Seccelen zich nog niet aan bij Restaria. ‘Ik wil zien of ik het zonder formule kan. Sowieso wil ik eerst werken aan een stabiele omzet, van daaruit kijk ik verder en sluit ik mij eventueel aan.’ Het voornemen is om in 2020 ook met bezorgen te beginnen.

Van Seccelen draait de zaak samen met zijn vrouw en vier parttimers. Ook zijn dochter van 14 begint in de cafetaria mee te helpen.

Cafetaria 't Hout


Onderwerpen beheren

Mijn artikeloverzicht kan alleen gebruikt worden als je bent ingelogd.