Cafetaria-ondernemer opent de Frietkoerier in stadion PEC Zwolle

Cafetaria-ondernemer opent de Frietkoerier in stadion PEC Zwolle
De Frietkoerier in het stadion van PEC Zwolle wordt binnenkort De Frites Boutique.

Ondernemer Adriaan Kluin van Eethuis Wijhe heeft een tweede zaak geopend. In het stadion van PEC Zwolle is hij van start gegaan met de Frietkoerier.

De Frietkoerier is een bezorgconcept met een zaak gevestigd aan de noordzijde van het voetbalstadion in Zwolle. De Frietkoerier is voornamelijk gericht op bezorgen, maar binnen zijn er ruim 25 zitplaatsen.

‘Met name voor scholieren’, zegt Adriaan Kluin. ‘Er zitten in de omgeving veel scholen, zelfs in het stadion zit een mbo. ‘ Het assortiment bestaat uit friet (met toppings), snacks en hamburgers. ‘Vergelijkbaar met het aanbod van Eethuis Wijhe.’

In januari moet de inrichting van de zaak af zijn. ‘Er staat nu tijdelijk meubilair. Midden januari is alles klaar.’ Geel en zwart zijn de hoofdkleuren van de Frietkoerier.

Nu al uitbreiding nodig

Voor de bezorging heeft de ondernemer een auto en twee e-bikes aangeschaft. ‘Maar het is zo druk dat ik er nog een scooter bij neem, misschien nog wel een auto.’ De Frietkoerier bezorgt via Thuisbezorgd.nl en binnenkort komt daar een eigen app bij. De zaak is elke dag geopend van 11.30 tot 21.00 uur en in de weekenden van 16.30 tot 21.00 uur.

Bezorggebied is nog beperkt

Het personeelsbestand heeft Kluin nog niet helemaal rond. Dat is ook de reden dat het bezorggebied voor nu beperkt blijft. ‘Ik heb helemaal niet aan promotie gedaan en we hebben het al ontzettend druk. Ik kan wel schuiven met medewerkers tussen Wijhe en Zwolle, maar we moet nog op volle sterkte komen. Afgelopen woensdag stonden we met vijf man, en dat was achteraf gezien te weinig. We deden tussen de 60 en 70 bestellingen die avond. Er zijn ook momenten waarop we Thuisbezorgd.nl uit moeten zetten.’

Als hij voldoende personeel heeft, wil Kluin in heel Zwolle gaan bezorgen. ‘Ik verwacht dat we vanaf februari volledig operationeel zijn.’ Kluin is voornamelijk te vinden bij Eethuis Wijhe, de zaak in Zwolle wordt door twee medewerkers gerund.

Vlakbij supportershome

De eerste dag dat PEC Zwolle thuis speelt, is 17 januari. ‘Ik denk dat we Thuisbezorgd dan maar even uitzetten. We zitten vlakbij het supportershome, dus ik verwacht dat we het heel druk gaan krijgen.’

Jongste Plaza-ondernemer

Adriaan Kluin opende op 5 juli 2018 op 19-jarige leeftijd Plaza Wijhe in het gelijknamige Overijsselse dorp. Hij was daarmee de jongste aangesloten ondernemer bij de Sligro-formule. Na een jaar nam hij afscheid van Plaza en ging verder als Eethuis Wijhe.