Verhage introduceert kip tempura

Verhage introduceert kip tempura

De kipnuggets, kipkluiven, de kipbucket, kipfiletbites, kipfiletburger, fried chicken en de kipstrips van Verhage krijgen er gezelschap bij. De formule lanceert kip tempura. 'Dit product past echt bij ons.'

De kip tempura is gemaakt van dijenvlees, afkomstig uit het bovenste gedeelte van de kippenpoot. ‘In combitie met de tempura maakt dit een product dat echt bij ons past’, zegt Hans Jonker, directielid van Verhage. ‘Het is makkelijk te bereiden, maar het oogt, presenteert en smaakt als een restaurantproduct, en dat vinden wij erg leuk. Het onderscheidende aspect van onze formule is natuurlijk dat we onze eigen groothandel hebben, Verhage Food Service. Daardoor hebben we toegang tot een groot netwerk van leveranciers waarmee we zoeken naar producten die passen in casual dining.’

Geen kipnuggets

De kip tempura is niet te vergelijken met kipnuggets, benadrukt Jonker. ‘Dit is echt een ander product. Het is kippendijenvlees, ze zijn 80 gram per stuk, met drie in het menu. Kip frituren doen we al 50 jaar, maar ik geloof dat dit iets van deze tijd is. Mensen verwachten een kwalitatief product dat er leuk uitziet.’

De kip tempura is in de maanden november, december en januari bij Verhage verkrijgbaar in een menu met een oosterse saus, friet en salade voor €9,95.