Tweesterrenrestaurant wint frikandellenwedstrijd

Tweesterrenrestaurant wint frikandellenwedstrijd
Jent van Capellen en Josephien Blom van tweesterrenrestaurant De Treeswijkhoeve. Foto: Max Kneefel

De jaarlijkse frikandellenwedstrijd van bierbrouwerij Beerze is gewonnen door twee koks van tweesterrenrestaurant De Treeswijkhoeve. Zij maakten hun eigen versie van een broodje frikandel speciaal, die in zijn geheel werd gefrituurd.

Aan de frikandellenwedstrijd tijdens de Dutch Design Week deden in totaal tien koks en ontwerpers mee. Aan het einde van het evenement, georganiseerd bij Sectie-C in Eindhoven, werden vier prijzen uitgereikt.

Twist op broodje frikandel speciaal

De grote winnaars van de frikandellenwedstrijd waren Jent van Capellen en Josephien Blom, koks bij tweesterrenrestaurant De Treeswijkhoeve in Waalre. Zij maakten ‘Frikandelen’, met het idee om eten met elkaar te delen. Het is een bijzondere twist op het broodje frikandel speciaal.

frikandllen

Foto: Max Kneefel

‘We hebben een stuk brood heel dun uitgerold en daar de frikandel ingerold’, vertelt Josephien Blom. ‘Die frikandel hebben we eerst ingesneden en daar gerookte paprika, basilicum en een pittige saus ingedaan. Dat hebben we in z’n geheel gefrituurd. Daarna hadden we als topping een pittige tomatenmayonaise en garnituurtjes.’

De koks wonnen zowel de smaakprijs als de hoofdprijs, de Wim Langenhoff wisseltrofee (vernoemd naar de vader van de mede-eigenaar van de bierbrouwerij).

frikandellen

Foto: Max Kneefel

Paté van frikandel

De publieksprijs ging naar Robbert van den Boom en Daan Vermeulen, twee koks die als zzp’ers werken. Zij kwamen op de proppen met een paté van frikandel, genaamd Viva la Vete. Ontwerpen Jeannot Keser won de themaprijs met zijn frikandellencreatie ‘Ik frikandel dus ik besta’, waarbij hij wilde laten zien dat een frikandel zowel een mannelijke als een vrouwelijke vorm kan hebben.

frikandellen

Winnaar van de publieksprijs. Foto: Max Kneefel

Kunstwerken

Familiebrouwerij organiseerde voor het vierde jaar de frikandellenwedstrijd voor ontwerpers, koks, kunstenaars en liefhebbers tijdens de Dutch Design Week. De frikandellen zijn soms ware kunstwerken, maar moeten wel eetbaar zijn én een goed verhaal vertellen. De frikandellen moesten dit jaar een oplossing bieden voor maatschappelijk problemen.

Winnaar van de themaprijs. Foto: Max Kneefel