Frietboutique presenteert de Choc-Krok

Frietboutique presenteert de Choc-Krok

Na het succes van de special 'frietje choco' vorig jaar mei, kon een tweede snack met chocolade niet lang uitblijven. De dames van de Frietboutique introduceren daarom de Choc-Krok: een kroket gevuld met chocolade.

Dit keer is het geen special, maar permanent op de kaart van de vestigingen van de Frietboutique in Amsterdam en Rotterdam. De Choc-Krok is samengesteld door de Frietboutique en banketbakker Anton de Heer van Banketbakkerij H. van der Heijden. Deze banketbakkerij maakt al meer dan 90 jaar ambachtelijke lekkernijen in het centrum van Rotterdam. De samenwerking komt niet uit de lucht vallen.

‘Anton is onze favoriete bakker. Hij levert ook onze oude-kaaskroketten en oesterzwambitterballen en maakt de allerbeste taarten, maar dat is dan weer een ander verhaal. Hij heeft speciaal voor ons een chocolade-kroket gemaakt, omdat we zo verzot zijn op chocolade en dan óók nog gefrituurd’, vertellen Sammy en Pebbles, de eigenaressen van de Frietboutique.

Callebaut chocolade

De ragout is gemaakt op basis van Callebaut chocolade, een Belgisch chocolademerk. De Choc-krok is ook een beetje pittig. ‘Er zit een pepertje in om het extra spannend te maken’, zegt Van Noorden. ‘Prima voor een lunch. We adviseren ook om de kroket op een vers wit puntje te eten, dat is een goede combinatie.’

De Choc-krok staat vanaf nu op de kaart bij Frietboutique voor € 3,50.

Choc-krok Frietboutique

Anton de Heer, eigenaar banketbakkerij Van der Heijden in Rotterdam

Frietboutique

In 2013 richtten Sammy en Pebbles de IJsboutique op aan de Johannes Verhulststraat in Amsterdam. Ze voegden al snel een tweede product toe aan hun formule: friet. Door het grote succes openden zij in 2017 een tweede Frietboutique, ditmaal aan de Witte de Withstraat in Rotterdam. De beroemde frieten van Frietboutique worden gebakken van onbehandelde, duurzame Agria-aardappels die rechtstreeks bij de boer worden gehaald. De aardappels worden met de hand gesneden en gebakken in 100% plantaardige olie. Ook leveren zij de friet aan diverse horecazaken, zoals Ron Gastrobar (Amsterdam) en HMB (Rotterdam). De Choc-Krok wordt vanaf 22 november verkocht in de Frietboutique in Amsterdam en Rotterdam voor €3,50.