Frites Boutique krijgt nieuwe naam en nieuwe eigenaar

Frites Boutique krijgt nieuwe naam en nieuwe eigenaar
Foto: Frites Boutique

Frites Boutique in Hengelo is overgenomen door Ferry Rollman, de eigenaar van Eetcafé De Blauwe Engel. De zaak gaat maandag 1 oktober open onder een nieuwe naam en met een nieuw aanbod.

Dat meldt Tubantia. De nieuwe zaak heet Pasta & Friet De Blauwe Engel. Ondernemer Ferry Rollman heeft alle activa van Frites Boutique overgenomen en gaat de ruimte ook gebruiken voor de bezorgservice, ook voor gerechten van het eetcafé, dat om de hoek zit in het centrum van Hengelo (Gelderland).

Geen zelfgemaakte snacks

De verse friet blijft behouden in de nieuwe zaak. De zelfgemaakte snacks niet want dat kost te veel tijd, zo zegt Rollman tegen de krant. Daarnaast komen er pasta’s en salades op het menu. Pasta & Friet De Blauwe Engel is van woensdag tot en met zondag geopend.

Frites Boutique

Op 23 november 2016 werd Frites Boutique geopend door Richard van den Hoeven, sterrenkok Lars van Galen van hotel-restaurant ’t Lansink en Raimond Rijken. In 2017 eindigde de luxe frietzaak op nummer 24 in de AD Friettest. Raimond Rijken, die de dagelijkse leiding had over de zaak, overleed op 10 juni 2017.

Frites Boutique

Foto: Frites Boutique

Niet rendabel genoeg

De zaak sloot in juni de deuren. Volgens de uitbaters was de onderneming niet rendabel genoeg. Het overlijden van hun compagnon en het gebrek aan publiek in de stad deed de haute friture  uiteindelijk de das om, zo vertelde mede-eigenaar Richard van den Hoeven eerder tegen Snackkoerier.