Five Guys opent in Almere

Five Guys opent in Almere

Five Guys opent binnenkort de deuren in Almere. De vestiging wordt een belangrijke locatie voor de internationale tak van de keten.

De vestiging in Almere is de zesde in Nederland voor de Amerikaanse hamburgerketen. Het restaurant opent 11 juni aan Forum 3 en is 332 vierkante meter groot. Five Guys huurt het pand van Unibail-Rodamco.

De perfecte aanvulling

Martin Ort, directeur van Ondernemersvereniging Stadscentrum Almere, is blij met de komst van Five Guys. ‘Dat zo’n grote, internationale naam kiest voor ons centrum bevestigt dat het hier goed toeven is voor ondernemers. Het restaurant is bovendien een perfecte aanvulling op ons huidige aanbod van diverse restaurants. Almere Centrum blijft hierdoor ook na winkeltijden aantrekkelijk voor bezoekers.’

De vestiging in Almere is een belangrijke voor het bedrijf. De zaak wordt door de Amerikaanse keten gebruikt als internationale trainingslocatie voor personeel.

Five Guys wereldwijd

Het verhaal van Five Guys begint in 1986 in de Verenigde Staten. Vijf broers en hun ouders openen een klein hamburgerrestaurantje. Al snel openen er meer vestigingen en inmiddels staat de teller op ruim 1500 restaurants wereldwijd. Maar de receptuur die verantwoordelijk was voor dit succes is onveranderd gebleven. Nog steeds worden de frieten gebakken in pindaolie en de hamburgers gemaakt van vers rundergehakt dat bovendien alleen wordt gekoeld maar nooit wordt bevroren.