Wayback Burgers opent deze zomer in Nederland

Wayback Burgers opent deze zomer in Nederland
Foto: Facebook Wayback Burgers Nederland

Hamburgerliefhebbers in ons land mogen alweer de volgende Amerikaanse keten verwelkomen: Wayback Burgers. Komende zomer moeten de deuren van de eerste vestiging open, maar de precieze locatie is nog niet bekend.

‘We zijn druk bezig met de onderhandelingen voor de eerste locatie, er staat nog niets op papier’, zegt Stefan Boers, masterfranchiser voor Wayback Burgers in Nederland. ‘We willen voor 1 juli open. We kijken onder andere naar Eindhoven, Groningen en de Randstad.’

Het plan is om in Nederland vier of vijf restaurants per jaar te openen. In totaal zullen drie tot vijf onder eigen beheer komen, de rest op franchisebasis. ‘Het doel is om over twintig jaar 50 tot 75 vestigingen te hebben’, aldus Boers.

Hamburgers

De vestiging van Wayback Burgers in Marokko.

Verse ingrediënten

Bij Wayback draait het om verse ingrediënten, waaronder vers vlees en verse kip. Boers: ‘De milkshakes worden per bestelling gemaakt, met bolletjes ijs. Je bestelt aan de counter, gaat zitten en wordt aan tafel geserveerd. Het is de kwaliteitsbeleving van een restaurant met de prijs en snelheid van fast service.’

Menu

Het menu is divers, zegt Boers. ‘Onder meer hamburgers met een, twee of drie patties, kipburgers met gegrilde en krokante kip, vegetarische opties, vis, uiringen, aardappelchips, salades, milkshakes en soda’s.

Boers (22) is hiervoor werkzaam geweest als restaurantmanager in Zuid-Limburg. Jesse Heinhuis (22) treedt op als marketingdirecteur.

Hamburgers

Wayback Burgers Marokko

Geschiedenis

Wayback Burgers werd in 1991 opgericht in Newark, in de Amerikaanse staat Delaware. In 2009 is de franchise-uitbreiding gestart. Inmiddels zijn er 144 restaurants open in de Verenigde Staten en ruim 450 in ontwikkeling wereldwijd. Sinds 2015 heeft Wayback buiten Amerika vestigingen geopend, als eerste in Argentinië en inmiddels ook in Brunei, Maleisië en Saoedi-Arabië. Nederland is straks de eerste in Europa.